Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji stále platí výstraha před bouřkami! Jaké bude víkendové počasí?

24.05.2024 17:45

Teploty se budou o víkendu pohybovat kolem dvaceti stupňů Celsia. Meteorologové ale znovu varují před silnými bouřkami.

FOTO_QAP_CZ (4)

V sobotu bude v Plzeňském kraji oblačno, ráno očekávejte četné mlhy. Během dne se budou na některých místech objevovat přeháňky a bouřky, místy i silné doprovázené přívalovými srážkami a kroupami.

Nejvyšší teploty budou podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) 20 až 23 °C, na horách 16 až 19 °C. "S ohledem na vysoké nasycení zejména na Domažlicku a Tachovsku lze očekávat intenzivnější odtok z krajiny. Přechodně tak mohou stoupat hladiny menších toků," uvedl aktuálně ČHMÚ.

V neděli bude rovněž oblačno, přechodně až polojasno, ráno místy mlhy. Během dne se opět objeví přeháňky nebo bouřky, nejvyšší denní teploty vyšphají na 19 až 23 °C.

Pro celý Plzeňský kraj platí výstraha před bouřkami dnes do 19 hodin, dále znovu v sobotu 25. května od 11 do 21 hodin. "Lokálně se budou vytvářet bouřky s přívalovými srážkami kolem 30 mm za krátký čas, v opakovaných bouřkách může spadnout i přes 50 mm srážek. Nelze vyloučit ani kroupy kolem 2 cm a nárazy větru kolem 20 m/s. Bouřky se budou pohybovat pomalu k severozápadu a večer jich bude ubývat," informuje ČHMÚ.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT