QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rychlík smetl na přejezdu u Lužan auto, muž utrpěl těžká zranění - FOTKY

24.10.2016 10:02     24.10.2016 10:28

Vážná železniční nehoda se v pondělí dopoledne stala na železniční trati Plzeň - Klatovy. Na přejezdu u Lužan došlo ke střetu vlaku s autem. Na místo musely všechny složky IZS.
 

7
123456789111012

K železniční nehodě došlo před 10. hodinou dopoledne na železničním přejezdu u Lužan na jižním Plzeňsku. Na místo okamžitě vyrazili jak hasiči, tak záchranka i policie. Na trati Plzeň - Železná Ruda musela být nasazená náhradní autobusová doprava.

Při nehodě došlo k jednomu zranění. "Při nehodě byl zraněn 63letý muž, kterému jsme na místě poskytli adekvátní pomoc. S těžkým zraněním jsme ho pozemní cestou následně transportovali na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

České dráhy musely kvůli nehodě nasadit místo vlaků autobusy v úseku mezi Plzeň - Klatovy.

Řidič s autem vjel na přejezd na červenou...

Přesné příčiny nehody jsou stále v šetření. Nicméně zatím to vypadá, že na vině bude řidič osobního auta. "Podle prvotních informací měl 63letý řidič vozu Citroen Berlingo vjet na železniční přejezd v době, kdy mělo být zapnuté světelné a signalizační zařízení. Na přejezdu došlo ke střetu automobilu s rychlíkem mířícím směrem z Plzně na Železnou Rudu. Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Ve vlaku se přepravovalo 28 cestujících," řekla k nehodě mluvčí policie Martina Korandová.

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24