26.04.2024 13:44
26.04.2024 12:21
Křižovatka U Jána projde rekonstrukcí. Plzeň žádá o dotaci na doplnění přechodů
26.04.2024 9:48
Slavnosti svobody v Plzni zahájí ceremoniál na náměstí Republiky
Slavnosti svobody se blíží! Centrum města obsadí historická vojenská technika od 3. do 6. května. Podvečerní zahajovací ceremoniál bude mít slavnostní punc.
S Andreou v kuchyni: Cuketová kyselice s brambory a koprem
A opět vaříme s QAPem! Možná se vám zdá, že cuketa nemá moc využití. Opak je ale pravdou. Cuketu můžete použít do všech možných pokrmů. Andrea Motlíková vám poradí, jak udělat výtečnou polévku.
Na přípravu budete potřebovat:
1 cuketa cca 25-30cm
1 cibule
4 střední brambory
1 PL másla
1 PL hladké mouky
1,5 l vývaru
1 zakysaná smetana
čerstvý kopr
sůl
Postup přípravy:
Nejprve na másle zesklovatíme cibuli, tu zasypeme moukou a upražíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme chladným vývarem, dobře rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby osolíme. Po cca 10 minutách přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a vaříme ještě cca 7 - 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu pokojové teploty, prohřejeme a po odstavení vmícháme posekaný kopr. Můžeme ještě dokyselit troškou octa.
Doubrou chuť!
Recept a foto: Andrea Motlíková
Více receptů na V kuchyni vždy otevřeno