QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S Andreou v kuchyni: Pravá černá zabijačková polévka "prdelačka"

25.02.2017 9:26

Sezóna zabijaček je v plném proudu. Jak připravíte domácí pravou zabijačkovou polévku tzv. prdelačku? Poradí vám foodblogerka Andrea Motlíková v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

IMG_7196
IMG_7196IMG_7193

Na přípravu budete potřebovat (upraveno pro domácí vaření):

1,5 - 2 l ovarového vývaru
200 ml vepřové krve (lze objednat u řezníka)
vařené kroupy, cca 250 g nebo podle potřeby
3- 4 stroužky česneku
hrst sušené majoránky
pepře (co kdo snese)
sůl 
 

Postup přípravy:
Pokud máme vývar zchladlý, sebereme z povrchu tuk. Přecedíme, uvedeme k varu a stáhneme plamen, aby se již nevařil a byl stále pod bodem varu. Vmícháme přecezenou krev, nesmí dojít k varu, jinak se srazí.

Stále mícháme, alespoň 20 minut. Ke konci přidáme kroupy a prohřejeme spolu s rozmačkaným česnekem a rozemnutou majoránkou. Poté stáhneme z ohně, opepříme a osolíme až na talíři. Pokud nebudeme jíst všechnu polévku tentýž den, je nutné ji za občasného míchání zcela vychladit a uložit do lednice. Solit by se měla opravdu až při konzumaci.

Můžeme ještě na sádle osmažit cibulku a polévku s ní dochutit a dozdobit.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24