QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S kartou z loupeže nakupovali v obchodech v Plzni! FOTKY

19.02.2018 13:16

Policie v Plzni vyšetřuje loupež, po které se s ukradenou kratou platilo v obchodech v Plzni. Kamery zachytily podezřelé muže. Poznáte je?

K přepadení došlo ve druhé polovině listopadu loňského roku na Slovanech v Plzni. O několik hodin později se s kartou z loupeže objevili ve dvou obchodech podezřelí muži a platili s ní.

"Kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň pátrají po totožnosti dvou neznámých pachatelů, kteří se dne 18. listopadu 2017 dopustili zvlášť závažného zločinu loupeže. Ke skutku došlo okolo 4:40 ráno v městské části Slovany v Plzni. Při loupežném přepadení byla poškozenému odcizená platební karta. Bezprostředně po loupežném přepadení byla karta použita ve dvou obchodech, a to v prodejně potravin v ulici Husova v Plzni a dále v prodejně Cropp Town v obchodním centru v Plzni," říká mluvčí policie Hana Rubášová.

Policistům se v rámci šetření podařilo získat záběry z kamer z obchodů, na kterých jsou zachyceni podezřelí muži. Ten, který platil kradenou kartou, měl čepici a na zádech batoh. Šlo o muže ve věku okolo 40 let, pravděpodobně cizince. Měl hubenou postavý a vysoký byl zhruba 180 centimetrů. Na sobě měl tamvší bundu s nášivkou na rukávu a na levém prsu s olemovanými kapsami.

Dalším mužem, kterého policie shání, je muž ve věku 30 až 40 let, menší hubené postavy s krátce střiženými černými vlasy. Na sobě měl černou lesklou bundu, černé tričko a šedé tepláky s číslem 5 na levé nohavici. Na pravé ruce měl na zápěstí širší náramek.

Ve třetím případě jde o muže ve věku okolo 30 let, sportovní zavalitější postavy, s kulatým obličejem bez vousů. Muž byl oblečený do černé pletené čepice, tmavé bundy s kapucí a s šedými rukávy. Na levém prsu a u pravé kapsy měl červený nápis. Dál měl na sobě černé tepláky s číslem 10 šedé barvy na pravém stehně a černé polobotky s bílými pruhy z boku a pruhem na jazyku boty. Na sobě mel černé pravděpodobně latexové prstové rukavice.

"V případě jakékoliv informace k výše uvedeným osobám, prosím, kontaktujte jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo volejte na bezplatnou linku Policie České republiky číslo 158," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24