QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šampion Red Bull Air Race míří do Plas! Den ve vzduchu hlásí velkou hvězdu

17.02.2017 16:54

Historicky první české vítězství v závodu prestižní soutěže zajistil Martin Šonka. Organizátoři letecké show v Plasích tak pustili do světa fantastickou zprávu!

Martin Šonka

Jako první Čech v historii se postavil o uplynulém víkendu na nejvyšší stupeň v závodu elitní série Red Bull Air Race. Akrobatický pilot Martin Šonka zažívá doslova snový vstup do nové sezóny.

Úspěch v úvodním závodu letošního ročníku prestižní soutěže v Abú Zabí byl pro české barvy opravdu maximálním úspěchem.

„Ten pocit stát poprvé tam nahoře a slyšet nejkrásnější hymnu na světě…nepopsatelná chvíle,“ komentoval Martin Šonka vítězství na svém facebookovém profilu.

I když na pódium nejlepších se postavil v soutěži už čtyřikrát, prvenství je to premiérové. Navíc jde o „zlato“ znovu poprvé po sedmi letech. Vypadá to, že letošní forma Martina Šonky je zkrátka hodně dobře nastavená. Suverénně totiž ovládl ještě před závodem i kvalifikaci.

Dobré zprávy tak přichází ruku v ruce také pro fanoušky Dne ve vzduchu s rádiem Kiss Proton. Pořadatelé totiž konečně oficiálně potvrdili, že čerstvý vítěz závodu skutečně do Plas letos dorazí. „Teď už mohu se stoprocentní jistotou potvrdit, že účast Martina Šonky v programu letošního Dne ve vzduchu s rádiem Kiss Proton je definitivně ujednaná. Krom něj se mohou návštěvníci těšit i na dalšího českého zástupce v Red Bull Air Race, a sice na Petra Kopfsteina,“ říká manažer akce Jiří Pěč.

Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton má letos termín 29. a 30. dubna. Vstupenky už jsou v prodeji, více zde.

FOTO: fcb Martin Šonka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24