QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série nehod v regionu! Sražený chodec v Plzni, vážná nehoda na D5

07.12.2016 17:33     07.12.2016 18:22

Hned na několik míst musely vyjíždět složky IZS. Po střetu s autem v Plzni na Koterovské skončil chodec v kritickém stavu v nemocnici, u dálnice D5 přistával vrtulník.

DSC_4042

Silnice v regionu se ve středu v podvečer opět staly dějištěm vážných nehod. Záchranka musela vyjet hned třikrát. Velmi vážná nehoda se řešila i v Plzni na Koterovské, kde srazilo auto chodce. 

Ke střetu auta s chodcem došlo na Koterovské kolem půl páté odpoledne. "Muž ve věku 65 let byl v kritickém stavu přepraven na urgentní příjem nemocnice," řekl k nehodě mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Jak přesně došlo ke střetu, stále policie vyšetřuje. Alkohol byl nicméně u řidiče vyloučený dechovou zkouškou. "U chodce něbylo možné vzhledem k jeho zdravotnímu stavu dechovou zkoušku provést," doplnila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Vážná nehoda se odehrála také na dálnici D5 na 93. kilometru nedaleko Nýřan. "Na dálnici došlo k nehodě, před kterou se následně utvořila kolona. V ní pak došlo k dalšímu střetu kamionu s dodávkou," popsala mluvčí policie. 

Na místo musel letět i vrtulník letecké záchranky. "Zhruba 30letého muže jsme ve velmi vážném stavu přepravili vrtulníkem na emergency fakultní nemocnice," dodal mluvčí záchranky. 

Auto mimo komunikaci skončil následně u nájezdu na dálnici u Ejpovic. Také tam zasahovala záchranka, naštěstí v tomto případě utrpěla žena zranění, která nebyla vážná a byla tak převezená na chirurgickou ambulanci do Rokycan.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24