Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Plzeňská policie zaznamenala v jeden den hned několik řidičů pod vlivem drog i alkoholu

16.04.2024 12:24

Plzeňští policisté se zabývají několika případy protiprávního jednání v souvislosti s řízením motorových vozidel.

DSC02103

K prvnímu případu došlo v pátek 12. dubna 2024 kolem půl druhé ráno v ulici Mozartova. Policisté tady zastavili a kontrolovali v rámci běžného výkonu služby 30letého muže, který řídil vozidlo značky Škoda Octavia. Muže následně vyzvali k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek.

"Ten ukázal policistům pozitivní výsledek na amfetamin/metamfetamin. Při silniční kontrole navíc hlídka při lustraci v evidenci řidičů zjistila, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel a to až do konce června roku 2025," uvedla policejní mluvčí.

K dalšímu případu protiprávního jednání došlo následující den v půl třetí odpoledne. 46letý řidič osobního vozidla nezvládl zřejmě vlivem požitého alkoholu řízení a při vyjíždění z kruhového objezdu v ulici Na Roudné se střetl s vyvýšeným středovým ostrůvkem. Nadýchal tři a půl promile.

O půl hodiny později zastavili policisté v Motýlí ulici v rámci běžného výkonu služby řidičku vozidla autoškoly provádějící výcvik. Při silniční kontrole se 38letá žena podrobila na výzvu policistů dechové zkoušce na alkohol a testu na návykové látky. "Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin," okomentovala mluvčí policie.

Plzeňští policisté se případy nadále zabývají a připomínají, že u nás platí nulová tolerance, a že alkohol ani jiné návykové látky za volant nepatří. "Jízda pod vlivem těchto látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči svým jednáním ohrožují nejen svůj život, ale především zdraví a životy ostatních účastníků silničního provozu," uzavírá mluvčí policie.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT