Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Brankářský tandem HC Škoda Plzeň je kompletní!

10.05.2024 13:38

Vedení klubu HC Škoda Plzeň oznámilo další posily. Tentokrát se jedná o brankáře.

Dávid Hrenák

Další odtajněnou posilou plzeňské Škody pro příští extraligovou sezónu je slovenský gólman Dávid Hrenák, který naposledy působil v Liberci. V Plzni podepsal jednoroční smlouvu.

Kvůli svižnému přestupu Samuela Hlavaje do NHL v celkem pozdní fázi přestupového období jsme museli rychle najít náhradu. Dávid k nám přichází z Liberce, se kterým jsme se nakonec dohodli. Je mladý perspektivní gólman, který může ukázat, co v sobě má. Věřím, že bude adekvátní náhradou za Samuela," praví trenér gólmanů Rudolf Pejchar.

Jeho kolegou v následující sezóně bude Nick Malík, jenž poslední tři sezóny hájil barvy finského celku KooKoo. S plzeňským celkem podepsal smlouvu na dva roky.

„Nick je stále mladý, perspektivní, velmi dobrý gólman, který má v sobě velký talent. Stále má chuť se posunout. Delší dobu jsem poctivě sledoval jeho výkony a moc se mi líbil. Rád pracuji s gólmany, kteří chtějí něčeho dosáhnout, na spolupráci s ním se velice těším,“ říká k jeho příchodu trenér brankářů Rudolf Pejchar.

Medailonky:

Dávid Hrenák

Talentovaný gólman je rodákem Považské Bystrice, ještě v mládí ale přestoupil do Trenčína. Jako pravidelný mládežnický reprezentant nechyběl na prakticky žádné velké akci, zúčastnil se neoficiálního mistrovství světa hráčů do sedmnácti let, dvakrát pak světového šampionátu věkové kategorie do osmnácti let i dvaceti let. Pozvánka jej neminula již i od seniorské reprezentace.

Téměř 190 cm vysoký brankář se do České republiky přesunul po sedmi sezónách v zámoří, kde nakoukl i do AHL. V roce 2018 si jej jako číslo 144 vybralo v draftu Los Angeles Kings.

Po přesunu k Bílým Tygrům odchytal v základní části 15 zápasů. V play off pak šest s úspěšností zákroků prakticky 93 procent.

Nick Malík

Bývalý český mládežnický reprezentant se narodil v americkém městě Raleigh, Nick je potomkem bývalého skvělého obránce Marka Malika, který v době jeho narození hrál v NHL. Po návratu ze zámoří nastupoval za dorostenecký celek Vítkovic, avšak v juniorském věku přestoupil do nedalekého Třince.

Dvaadvacetiletý brankář odehrál první zápas mezi dospělými v sezóně 2018/2019, když si stoupl do branky farmářského celku Třince Frýdku-Místku. O rok později se poté objevil v brankovišti i ve dvou zápasech Ocelářů. Převážně nicméně chytal za Frýdek-Místek, ve kterém strávil tři sezóny.

Po konci frýdecko-místeckého angažmá se rozhodl akceptovat nabídku organizace ze země tisíce jezer. V mužstvu KooKoo se Malík rychle adaptoval a v premiérové sezoně si počínal na výbornou. Z pozice jedničky dokázal s týmem postoupit až do semifinále play-off. V následných dvou sezónách KooKoo nejprve skončilo po základní části desáté, minulý rok dvanácté, leč Malík nadále potvrzoval své velmi dobré výkony.

Nick Malík byl v roce 2022 draftovaný v pátém kole, celkově 160. v pořadí týmem Tampou Bay Lightning. Smlouvy se však nedočkal.

Foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT