Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Strážníci na Sylvánu odchytávali hroznýše! FOTO

08.06.2015 9:38

Strážníci v Plzni museli zase po čase do terénu kvůli hadovi. Rozhodně to tentokrát nebyl žádný drobeček. Na Sylvánu našel muž skoro metr a půl dlouhého hroznýše. Za poslední roky mají strážníci na kontě řadu podobných zásahů...

hroznýš

Dost děsivý zážitek si z vycházky v Plzni musel odnést vášnivý fotograf, který se vydal pořídit snímky na Sylván. V trávě se tam plazil skoro metr a půl dlouhý hroznýš. Podle všeho unikl majiteli, toho se ale strážníkům najít nepodařilo a hada odvezli do Záchranné stanice živočichů.

Na Sylván museli strážníci vyjíždět o víkendu, když je volal muž, který v trávě objevil poměrně dlouhého hada. "U rozhledny Sylván, kam se vydal pořídit snímky, ho překvapil v trávě plazící se větší had, a tak se raději obrátil na městskou policii. Strážníci z odchytové skupiny na místě zjistili, že jde o zhruba metr čtyřicet dlouhého hroznýše královského," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Strážníci hada odchytli a uložili do jutového pytle. "Jelikož se nepodařilo zjistit majitele, předala ho hlídka městské policie do péče pracovníka Záchranné stanice živočichů," doplnila mluvčí městské policie.

hroznýš

Strážníci městské policie mají s odchytem nejrůznějších zvířat poměrně bohaté zkušenosti. Za poslední roky jich bylo nepočítaně a řadí se mezi ně i poměrně kuriózní případy. "Strážníci odchytávali užovky i zmije. Ve dvou případech také zasahovali u nálezů leguánů. V jednom případě ještěr utekl majiteli oknem. V Hálkově ulici strážníci museli na leguána použít dokonce podběrák. Mezi zachráněnými zvířaty byl ale také třeba veleštír nebo několikrát také koně," popisuje nejrůznější zákroky strážníků jejich mluvčí.

Strážníci řešili v uplynulých letech i netradiční případ, kdy liška vnikla přímo do domu a lidem se usídlila v obýváku.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT