Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Počasí je stále rizikové pro šíření požárů, v kraji platí výstraha

15.05.2024 17:19

Aktuální výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) je platná v některých částech Plzeňského kraje, upozorňuje na rizika šíření požárů.

slunce_počasí_teplo__ilustrační_QAP (2)

"S ohledem na přetrvávající teplé období s absencí srážek a současně vysušujícím čerstvým nárazovitým větrem budou přetrvávat vhodné podmínky pro možný vznik a následné šíření požárů," uvádí ČHMÚ.

Výstraha v Plzeňském kraji platí v některých částech, a to až do 17. května 00:00. Vyhlášena je pro Blovice, Horažďovice, Horšovský Týn, Kralovice, Nepomuk, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod, Stříbro, Tachov.

Meteorologové ČHMÚ na zvýšené riziko šíření požárů upozornili již v pondělí vydáním výstrahy, která byla dnes prodloužena až do konce čtvrtka. "V pátek očekáváme v jižní polovině republiky přiměřené množství srážek, které riziko výrazně sníží. Pro severní část Čech má výstraha platnost až do konce pátku," uvádí aktuálně ČHMÚ.

V Plzeňském kraji by mělo být podle nejnovější předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu ke konci týdne spíše oblačno. Přeháňky se mají začít objevovat už během čtvrtka. V pátek předpovědi hovoří o dešti, později odpoledne a večer budou srážky slábnout. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 13 do 17 °C.

V sobotu má být rovněž oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší denní teploty od 17 do 21 °C. Také v neděli se mají v kraji vyskytovat přeháňky, nejvyšší denní teploty dosáhnou 23 °C.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT