QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice v kraji nebezpečně kloužou! Nehod přibývá

17.02.2017 8:45     17.02.2017 11:19

Od pátečního rána se opět množí nehody na silnicích v celém Plzeňském kraji. Na několik míst musela vyjet i záchranka. Silnice u obce Blažim na severním Plzeňsku se musela úplně uzavřít.

radobyčice nehoda

Kombinace deště a rozbředlého sněhu se stala od pátečního rána nebezpečnou komplikací hned na několika místech v Plzeňském kraji. Policie apeluje na řidiče, aby byli za volanty maximálně opatrní.

Nehody se začaly množit zhruba kolem sedmé hodiny ráno. K několika kolizím musela vyjet i záchranka. Ta zasahovala například v Plzni na Chodském náměstí, kde se střetla dvě osobní auta. Stejně tak vyjížděli zdravotníci i k nehodě u Plané na Tachovsku. "Řidič ročník 1985 jel s vozidlem značky BMW od obce Kyjev směrem na Planou. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, vozidlo uvedl do smyku, přičemž vyjel vlevo mimo komunikaci, kde došlo k čelnímu nárazu do stromu," popsala průběh nehody mluvčí policie Dagmar Jiroušková. U řidiče byly negativní jak testy na alkohol, tak na drogy. Se zraněním skončil v nemocnici.

Bez zranění se neobešla ani nehoda u obce Blažim na severním Plzeňsku. Tam musela být silnice navíc úplně uzavřená. "Mezi obcemi Krsy a Úterý došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Komunikace musela být uzavřená a policie odklonila dopravu na objízdnou trasu," potvrdila mluvčí policie Pavla Burešová s tím, že přesné příčiny nehody se vyšetřují a alkohol u řidičů vyloučily dechové zkoušky.

Další nehoda zkomplikovala provoz například u Kožlan na severním Plzeňsku, bouralo se ale i na dalších místech. Policie v souvislosti s aktuálním počasím opět upozorňuje řidiče, aby počítali se zhoršenými podmínkami. "Silnice v regionu na některých místech nebezpečně kloužou. Apelujeme na řidiče, aby se maximálně věnovali řízení a jízdu přizpůsobili aktuálnímu stavu a povaze vozovky," dodává policejní mluvčí.

Nehody nadělaly problémy také na Domažlicku. Tam se dokonce na jednom a tom samém místě staly dvě úplně stejné nehody. Konkrétně šlo o silnici mezi obcemi Černá Řeka . "Třiačtyřicetiletá řidička nákladního vozidla tovární značky Peugeot Partner jedoucí od Černé Řeky na Lískovou při průjezdu levotočivé zatáčky dostala na namrzlé vozovce smyk, vjela na pravou krajnici, za kterou narazila do svodidla. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob," popisuje první z nehod mluvčí policie Dagmar Brožová.

O dvacet minut později se stala druhá nehoda. "Průběh dopravní nehody byl jako přes kopírák. Při průjezdu levotočivé zatáčky dostal na namrzlé vozovce smyk, vjel na pravou krajnici, za kterou narazil do svodidla. I tato dopravní nehoda se obešla bez zranění osob," dodává mluvčí policie.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24