QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škola v Dobřanech zažije velké manévry. Cvičení Amok uzavře hlavní tah městem

25.10.2016 21:02

Cvičení integrovaného záchranného sytému Amok zaměřené na likvidaci aktivního střelce v budově základní školy proběhne ve středu 26. října. 

ilustrační foto_QAP foto (18)

V akci budou policisté a další složky integrovaného záchranného systému. "V Dobřanech proběhne modelová situace, kdy na linku 158 oznámí zaměstnanec školy střelbu v budově, pravděpodobně ze samopalu. Podle jeho výpovědi bude na místě několik mrtvých a zraněných osob,“ odtajňuje scénář cvičení policejní mluvčí Martina Korandová.

Účastníci cvičení se zaměří i na poskytnutí první pomoci, evakuaci budovy a prověří si koordinaci mezi jednotlivými složkami integrovaného záchranného systému.

"Obyvatelé Dobřan se nemusí obávat, vše bude probíhat s cvičnými zbraněmi a municí a uvnitř školy budou pouze figuranti z řad policie a dalších složek. Upozorňujeme, že v době cvičení se bude uzavírat i prostor okolo školy,“ dodává Martina Korandová s tím, že cvičení začne po osmé hodině ráno.

"V rámci cvičení bude od 10 hodin uzavřena průjezdná komunikace přes Dobřany. Třída 1. máje bude v polovině přerušena, auta se tam dostanou pouze ve směru od Chotěšova, ale jen k prodejně Penny Market. Omezení potrvá dvě až tři hodiny,“ upozorňuje starosta Dobřan Martin Sobotka.

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24