Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Kontroly na dálnici D5 odhalily cizince, kteří na našem území pobývali nelegálně

13.04.2024 15:01

Policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v úterý 9. dubna zrealizovali na dálnici D5 další součinností dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na odhalování nelegální tranzitní migrace a na dohled nad dodržováním zákona o provozu na pozemních komunikacích.

kontrola migrantu D5_0424_PČR (1)
kontrola migrantu D5_0424_PČR (1)kontrola migrantu D5_0424_PČR (3)kontrola migrantu D5_0424_PČR (2)kontrola migrantu D5_0424_PČR (4)

Do akce se zapojili policisté z odboru cizinecké policie, kteří zastavili ke kontrole celkem 25 vozidel, z toho se jednalo o 2 autobusy, 12 nákladních vozidel, 4 dodávky a 7 osobních aut. V těchto vozidlech prošlo jejich kontrolou 64 osob.

"V jednom ze zastavených mezinárodních autobusů kolegové z oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort zjistili dva cizince původem z jižní Asie, kteří měli odmítnut vstup a pobyt na území členských státech Evropské unie. Navíc jeden z nich měl u sebe neplatný doklad totožnosti, který mu policisté odebrali," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Cizince policisté z odboru cizinecké policie zajistili, vydali jim rozhodnutí o zajištění podle zákona o pobytu cizinců na území České republiky a umístili je do Zařízení pro zajištění cizinců Bálková, kde budou čekat na samotné vyhoštění.

I mimo vyhlášenou akci na dálnici D5 se policistům z odboru cizinecké policie podařilo na začátku tohoto týdne vypátrat další tři cizince, kteří na našem území pobývali nelegálně a i těm vydali správní vyhoštění z naší republiky.

Silniční kontrolou dopravních policistů na dálnici prošlo dvaapadesát vozidel, u kterých policisté odhalili pětačtyřicet přestupků.

"Nejčastěji řidiči překročili stanovený rychlostní limit, a to v jedenácti případech. Policisté během akce kontrolovali na vahách hmotnost vozidel, která se pohybují na dálnici a z osmi zvážených nákladních automobilu, hned sedm bylo přetížených. Policisté jejich přestupkové jednání oznámili na místě příslušný správní orgán k projednání," uvedla policejní mluvčí.

Dopravní policisté se tento den nezaměřili jen na dálnici, ale i na řidiče na ostatních komunikacích, kde kontrolovali zejména dodržování rychlostních limitů.

"Z celkového počtu 202 kontrolovaných vozidel u 87 zjistili překročení povolené rychlosti. Z toho 61 řidičů nedodrželo danou padesáti kilometrovou rychlost v obci a 26 řidičů nedodrželo rychlost mimo obec. Policisté za porušení rychlostních limitů udělili pokuty v celkové výši bezmála 150 tisíc korun," vyčíslila Eva Červenková.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT