Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Rozsáhlé zatýkání v motorkářských gangech!

25.01.2016 13:04

V Plzni, Domažlicích, ale i na Tachovsku policie zasahovala kvůli loňské loupeži. Rozsáhlé zatýkání doplnily domovní prohlídky a další vyšetřování. Čtěte podrobnosti.

FOTO_QAP_CZ (19)

Velké policejní manévry v podobě zatýkání, ale také domovních prohlídek a dalších úkonů vyšetřování probíhaly v uplynulých dnech na několika místech Plzeňského kraje. Rozsáhlou policejní dohru tak měl pokus o loupež, ke kterému došlo v polovině loňského října. Obětí se stal motorkář. V policejních celách teď skončili členové známých motorkářských gangů.

K incidentu, která měla za následek aktuální zatýkání, došlo v polovině října v Plané na Tachovsku. Šestice útočníků tam napadla 35letého motorkáře kvůli nápisu na vestě.

"Agresoři jej měli napadnout nejdříve ve vnitřních prostorách baru a následně i před tímto objektem. Napaden byl poškozený nejenom údery pěstí a kopy nohou, ale i za užití zbraní v podobě kovového obušku a baseballové pálky. Útok směřoval na celé tělo a to zejména na jeho horní část a hlavu. Při napadení bylo poškozenému rovněž odcizeno zařízení na motocykl a poškozena dotčená vesta. Vzhledem ke zranění byl poškozený převezen po útoku k ošetření a následně hospitalizován v nemocnici," popsala útok mluvčí policie Jana Tomková.

Zatýkání i domovní prohlídky. Policie rozjela důkladně připravenou akci...

V minulém týdnu policie spustila na několika místech regionu razii, při které se nejen zatýkalo. "Kriminalisty byla naplánována rozsáhlá realizace případu, která se týkala nejenom Tachovska, ale i Plzně, Domažlicka a vzhledem k tomu, že se někteří podezřelí zdržovali mimo kraj, tak i Žatecka a Prahy. Úkonů trestního řízení se účastnily desítky policistů, nejednalo se přitom jen o zadržení podezřelých, ale například i o více jak dvacítku domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor," doplnila policejní mluvčí.

V rukou policistů skončila šestice útočníků, kteří byli obvinění z loupeže ve stádiu pokusu. "Jedná se o pět mužů ve věku 34 až 46 let z Plzně, Tachovska a Domažlicka a 34letou ženu z Tachovska. Krajskému státnímu zastupitelství pak byl předán podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby," uzavírá Jana Tomková s tím, že ve vazbě skončili všichni zadržení muži. Žena je už na svobodě.

Vyšetřování případu dál probíhá a policie zatím bližší informace k případu podávat nebude. Podle neoficiálních informací se mělo zatýkání týkat čelnů známých motorkářských ganagů Hells Angels a MC Cobra.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství