QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slavní novozélandští ragbisté dorazili do Plzně - FOTKY

23.06.2016 9:24

V typických dresech All Blacks s kapradinou dorazili slavní ragbisté New Zealand Ambassador´s XV i na radnici, kde se dočkali audience u primátora. V pivovaru je pak vítaly davy fanoušků...

1
123456

Hráči jednoho z nejlepších týmů ragby světa dorazili do Plzně. V rámci své několikadenní návštěvy republiky, během které sehrají i přátelské utkání s výběrem ČR, dorazil kádr New Zealand Ambassador's XV i do Plzně. Tady se setkali hráči s primátorem, následně dorazili do pivovaru, kde předvedli tradiční maorský tanec haka.

Výběr New Zealand Ambassador's XV je složený z novozélandských hráčů, kteří hrají ragby v evropských klubech, vždy za ně ale  nastupuje i nejméně jeden hráč All Blacks nebo Maori All Blacks.

"Vítejte v našem krásném, historickém městě, Plzeň je nejen městem piva, ale i městem sportu. Jsme několikanásobní držitelé fotbalového titulu, stejně tak tu dobře hrajeme hokej a nesmíme zapomenout, že jsme již poněkolikáté získali mistrovský titul v házené,“ představil v úvodu primátor město Plzeň po sportovní stránce.

Primátor také připomněl výstavu maorských portrétů Gottfrieda Lindauera, jenž z Plzně v roce 1874 odešel na Nový Zéland, a kterou v loňském roce připravila Západočeská galerie v Plzni. "Je pro nás výjimečná událost vidět portréty našich předků mimo Nový Zéland. Všichni portréty známe, ale asi tak polovina týmu byla v Plzni už loni a výstavu si prohlédla,“ přiznal zástupce New Zealand Ambassador’s XV.

Žádné "celebrity" v dresech nečekejte! Hráči New Zealand Ambassador's XV se fotili s fanoušky o stošest...

Po návštěvě radnice zamířil autobus s jedním z nejznámějších týmů světa do Plzeňského Prazdroje. Tam hráče přivítalo naprosto zaplněné nádvoří. A to i přesto, že už předem bylo jasné, že vystoupení týmu bude poměrně krátké. Nicméně vidět hráče takových kvalit naživo je zkrátka pro fanoušky ragby svátek.

Hned na úvod vystoupili hráči na připravené pódium a sborově zazpívali novozélandskou hymnu. Pak už přišel na řadu tradiční bojový tanec haka, který davy fanoušků odměnily bouřlivým potleskem. Hned tak se ovšem hráči na prohlídku pivovaru nedostali. Na poměrně dlouhou dobu je obklopili zástupy fandů. Nutno přiznat, že novozélandští ragbisté rozhodně nejsou žádné nafrněné "celebrity". Pro selfie a fotky s fanoušky byli k dispozici s úsměvy a dost dlouhou dobu navzdory parnému počasí.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24