QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slavnosti slunovratu otevřou chotěšovský klášter včetně barokního podzemí

14.06.2017 7:59

Klášter v Chotěšově na Plzeňsku se v tomto týdnu mimořádně otevře veřejnosti. Konat se budou Slavnosti slunovratu a přístupné bude dokonce i podzemí.

klaster chotesov
klaster chotesovIMG_0431klaster chotesov IIIMG_0430klaster chotesov III

Slavnosti slunovratu pořádá Místní akční skupina Radbuza a tentokrát se odehrají hned dvakrát na dvou různých místech. Ty první jsou na programu už v sobotu 17. června. Připravený bude speciální program, chybět nebudou hudební vystoupení, ani tržiště.

"Po celý den budou probíhat prohlídky konventu Kláštera Chotěšov a otevřeno k nahlédnutí bude i barokní podzemí, které není v sezoně běžně přístupné. Celodenní občerstvení je samozřejmostí. Pro jakékoliv informace bude k dispozici infostánek MAS Radbuza. Připraven bude také fotopoint. Ani děti se nebudou nudit: kromě vystoupení kouzelnice je čeká dětský koutek, kde se bude malovat na obličej, mohou si tvarovat balonky a užívat si na skákacím hradu," láká MAS Radbuza.

Na podiu se vystřídají kapely KántryBend, Michal Žára s kapelou a Olympic revival. Připravené bude dokonce kouzelnické vystoupení, ukázka historického šermu a v podvečer také ohnivá show.

K dispozici bude také bohaté tržiště. Organizátoři vsadili na místní řemeslníky a výrobce zejména z oblasti Dobřan, Chotěšova a Nýřan. Těšit se proto můžete na šperkařské výrobky, uměleckého kováře, lokální pekařství, domácí zákusky, marmelády atd.

Druhá slunovratová slavnost pozve návštěvníky v sobotu 1. července do Kozolup u Plzně. Začíná ve 14:30 a program bude velmi podobný.

FOTO: MAS Radbuza

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24