QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slavnosti svobody jdou do finále! Je tady poslední den oslav

08.05.2017 8:17

Slavnosti svobody v Plzni vrcholí. Ani v poslední den nebude chybět program na náměstí a za OC Plaza. Naposledy se také otevírají vojenské kempy.

foto-qap-cz (19)

Poslední den Slavností svobody nabídne speciální program také pro rodiny s dětmi. Probíhat bude soutěž "Opěrace Anthropoid", ve které se účastníci pustí do legendární mise.

Vojenská operace Anthropoid, při které došlo k atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha, je tématem soutěžního klání pro děti připraveného od 10 do 16 hodin. Účastníky provede osmi stanovišti rozmístěnými v centru Plzně, v nichž budou muset prokázat nejen fyzické, ale i vědomostní dovednosti. "Soutěžící se na určitou dobu stanou vojáky československé armády a budou muset vykonat zvláštní úkol v maximálním utajení. Absolvují například parašutistický výcvik, překážkový běh nebo budou muset rozluštit tajný kód,“ přibližuje některé disciplíny Jana Komišová z odboru prezentace a marketingu. Soutěž je určena převážně pro rodiny s dětmi od 3 do 15 let. 

Zájemci o účast se musí zaregistrovat v Patton Memorial Pilsen, které sídlí  v Kulturním domě Peklo, na prvním stanovišti, kde je čeká nábor do tajné mise. "Tady obdrží vojenskou knížku, tužku jako zbraň a průvodce soutěží,“ doplňuje Jana Komišová. Na posledním stanovišti čeká absolventy soutěžení odměna.

Program na náměstí Republiky

12:00 – Laďa Kerndl se svým orchestrem – Golden Evergreen

14:30 – DASHA a PAJKY PAJK QUINTET

16:30 CBC BIG BAND – Glenn Miller – Tribute to the legend, bandleader/trumpetista – Miroslav Surka

Areál za OC Plaza

14:00 – Hop & Šavani

15:30 – Čáry Máry

17:00 – Michal Tučný Revival Plzeň

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24