Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Starosta Jiří Strobach opouští ODS! Bude zakládat vlastní stranu

25.06.2014 15:17     25.06.2014 16:52

Starosta centrálního plzeňského obvodu Jiří Strobach oficiálně oznámil odchod z ODS. Po 16letech ve straně chce založit vlastní politický subjekt. "Nestane se ze mě přeběhlík ke stranám, jež se zdají být výtahem k moci," říká Jiří Strobach.

DSC06893

ODS v Plzni zažívá odchod další výrazné osobnosti. Starosta centrálního obvodu v Plzni Jiří Strobach ve středu oficiálně oznámil, že po 16 letech opouští řady Občanské demokratické strany. Ještě do voleb chce založit vlastní subjekt a s ním chce uspět u voličů v Plzni.

Po mnoha spekulacích v posledních dnech už je to černé na bílém. Starosta centrálního obvodu Jiří Strobach opouští ODS. Z jeho vyjádření, které má QAP.CZ k dispozici, je jasné, že nebude hledat uplatnění v jiných stranách, ale naopak chce Plzeňany oslovit vlastním programem. "Nestane se ze mne „přeběhlík“ ke stranám, jež se zdají být výtahem k moci, nebo mají v čele populární tváře. Půjdu cestou těžší, pracnější a průhlednější. Jsem připraven založit vlastní subjekt a věřím, že navzdory krátkému času, jenž do voleb zbývá, se mi podaří získat podporu občanů," říká Jiří Strobach ve svém prohlášení.

Na rozhodnutí pro odchod z ODS měly podle něj vliv dlouhodobé rozdíly v názorech s vedením strany. "Jelikož není možná diskuse se současným oblastním vedením ODS, mezi mnou a vedením strany panuje velký názorový rozdíl a já chci dělat i nadále slušnou pravicovou politiku, rozhodl jsem se pro tento krok. Není to pro mne po 16 letech členství lehké rozhodnutí," vysvětluje starosta.

Záchrana bazénu SK Radbuza i podpora lidí v odporu proti čerpací stanici v Sukově ulici. To jsou nejbližší cíle Jiřího Strobacha...

Podle svého vyjádření se v další práci chce Jiří Strobach dál věnovat tématům, která poslední dobou vyvstala a řada obyvatel se v nich právě na starostu obrátila s žádostí o řešení. Týká se to například plánů na stavbu nové čerpací stanice v Sukově ulici, nebo například problematiky existence bazénu u Chodského náměstí. "Chtěl bych pokračovat v tom, co se povedlo i v realizaci dalších plánů, chci udělat maximum pro to, aby se nezavřel bazén SK Radbuza na Chodském náměstí, aby občanům nevyrostla další čerpací stanice za domy v Sukově ulici v lokalitě Bezovka, kde jsem téměř rok pracoval na zklidnění dopravy a tak dále," uvádí Jiří Strobach.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství