Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Soud začal řešit případ lupiče, který má na svědomí 46 přepadení

03.05.2011 19:42

Třicetiletý lupič, který má na krku 46 přepadení peněžních ústavů, stanul před Krajským soudem v Plzni. Hrozí mu až 15 let vězení. Nakradl si přes 6 milionů korun po celé republice včetně Moravy. Jeho spis má přes 6 000 stran.

Krajský soud v Plzni začal řešit případ lapky, který má na svém kontě 46 přepadení pošt, bank a sázkových kanceláří. Hrozí mu až 15 let, ale nakradl si více než 6 milionů korun.

Spis obžalovaného lupiče Václava Urbana má zhruba 6 000 stran. Čtení obžaloby trvalo více než hodinu. Jednání by měla trvat zhruba do poloviny června. Prozatím se lapka přiznal jen k asi čtvrtině přepadení a také připustil, že je možné, že některé přepadené zamětnankyně mají z jeho jednání následky v podobě pohmožděnin či posttraumatické stresové poruchy.

Začít loupit měl Urban v roce 2007. Konec jeho řádění udělala policie loni v březnu, kdy byl dopaden v Plzni na Klatovské třídě po svém posledním pokusu. Po něm byl lapen díky zásahu odvážné pokladní.

Původně měl ještě v listopadu loňského roku na krku ´jen´39 případů. Obžaloba ještě přidala další. Více o jeho řádění čtěte v článku Pachatel největší série přepadení v Česku lapen! Jde o muže z Klatovska.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT