Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další falešná sbírka v Plzni! Rumuni vybírali na hluchoněmé

09.04.2015 9:38

Další podvodníci se objevili v centru Plzně a pod záminkou sbírky lákali z lidí peníze. Strážníkům dvojice Rumunů rozhodně není neznámá. Stejná "sbírka" už se v Plzni objevila i na jiných místech.

Trest na sebe nenechal dlouho čekat.

Další podvodníci se objevili v centru Plzně a lákali z lidí peníze pod legendou sbírky. Strážníky na dvojici podvodníků upozornil svědek, kterého oslovili. Strážníci na místě muže zastihli těsně před odchodem. Případem se budou dál zabývat dál úředníci. Stejná sbírka se ale objevila v minulých týdnech i na jiných místech města. 

Tentokrát se podvodníci pohybovali v sadovém okruhu. "Dvojice mužů rumunského původu, která se snažila vylákat od lidí peníze na charitu pro neslyšící, tělesně postižené lidi a chudé děti, se pohybovala včera odpoledne v centru města. Na jejich podivné chování upozornil strážníky městské policie občan, kterého rovněž oslovili, a rozhodl se vše oznámit na tísňovou linku 156. Když pozorný muž podvodníky upozornil na to, že vyrozumí policii, tak jeden z nich začal trhat formuláře, které lidem předkládali a kam zapisovali jednotlivé výše darovaných příspěvků," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Podvodníci se ještě před příchodem strážníků pokusili zmizet, to už se jim ale nepovedlo. "To už byla poblíž hlídka městské policie. Oznamovatel události pak předal strážníkům potrhané formuláře. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o dvojici mužů ve věku osmnácti a jednadvaceti let. Záležitostí se bude zabývat příslušný správní orgán," doplnila mluvčí městské policie.

P4080230S obdobnými formuláři se pokoušeli i jiné skupiny vybírat peníze na dalších místech Plzně. V souvislosti s posledními případy, kdy peníze vybíral i další podvodník pro změnu na postižené děti v sadech Pětatřicátníků, by měli být lidé maximálně obezřetní.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství