Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Do plzeňské ZOO dorazily vzácné "dámy"! Lvice pro nový chov - FOTO

18.09.2015 10:02

Plzeňská ZOO má další nové obyvatelky. A tentokrát jde o skutečnou "elitu". Z Hannoveru přicestovaly dvě lvice, které by se měly stát základem nového chovu!

FOTO_ZOO Plzeň

Plzeňská ZOO byla ve čtvrtek večer na nohou. S velkou netrpělivostí se očekával příjezd dvou nových lvic pro lva Matýska. V budoucnu by tak mělo dojít i na mláďata. Samice lva berberského jsou obě staré rok a překypují tak mládím…

Nové obyvatelky plzeňské ZOO se v příštích týdnech budou ve svém zabydlovat a teprve pak se dostanou i ke svému společníkovi. „Lvice u nás zůstanou už napořád. Budou dělat partnerky Matýskovi. Pro lvi je totiž přirozenější mít harém. Zvyšuje se tak naděje na chov,“ vysvětluje mluvčí ZOO Martin Vobruba.

Pro plzeňskou ZOO je to tedy velká novinka. Posledních třicet let byl totiž v Plzni vždy jen pár lvů. Navíc poslední odchované mládě tady bylo v polovině 70. let.

Návštěvníci si na lvice zatím počkají. „V horizontu týdnů by měly být spojené se lvem a budou pak chodit ven,“ dodává Martin Vobruba s tím, že lvice k nám přicestovaly ze zoologické zahrady v Hannoveru. Matýskovi je pět a půl roku a je tedy velká šance, že se mu mladé samice zalíbí.

FOTO: ZOO Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství