QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sražení chodci v Klatovech! Záchranka zasahovala hned na dvou místech

29.08.2016 10:04     29.08.2016 12:43

Hned dvakrát během pouhé půl hodiny museli vyjíždět v pondělí dopoledne zdravotníci i policisté k nehodám, při kterých auto srazilo chodce. Obě nehody se staly na přechodech pro chodce!

FOTO_QAP_CZ (22)

Hodně rušno měla záchranka v pondělí dopoledne v Klatovech. Během pouhých třiceti minut došlo na dvou místech ke srážce auta s chodcem. Senior dokonce skončil v nemocnici v Plzni.

K první nehodě došlo v devět hodin ráno. "V ulici Nádražní jel řidič s vozidlem značky Škoda Felicia a pravděpodobně přehlédl přecházejícího chodce po přechodu pro chodce. Následně došlo ke srážce vozidla s chodcem. Muž, ročník narození 1929, byl převezen se zraněním do nemocnice v Plzni k ošetření," řekla k první z nehod mluvčí policie Dana Ladmanová.

Neuběhlo ani třicet minut a záchranka musela do terénu znovu. "Na ulici Vídeňské okolo 9:30 hodin řidič s osobním vozidlem Mazda srazil chodkyni na křižovatce ulic Plánická a Vídeňská. Řidič nedal přednost chodkyni, ročník narození 1975, přecházející po přechodu pro chodce, která utrpěla zranění a byla převezena do zdravotnického zařízení," říká k další z nehod policejní mluvčí.

Všechny okolnosti nehod policie dál šetří, nicméně je jasné, že alkohol tentokrát žádnou roli nesehrál. dechové zkoušky byly jak u řidičů, tak u chodkyně s chodcem negativní.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24