Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pár squatterů se usídlil v domě na Borech, roční dítě skončilo v kojeneckém ústavu

13.03.2017 13:59

Mladý pár squatterů odhalili strážníci v jednom z opuštěných domů v Plzni na Borech. S ročním dítětem tam byli v zoufalých podmínkách. Případ si převzala sociálka.

P1090242

Na nezvané obyvatele opuštěného domu na Borech upozornil strážníky svědek. Na místo se proto vydala hlídka, která našla matku s malým dítětem a jejím přítelem v otřesných podmínkách. Věcí se tak bude dál zabývat sociálka.

Podle oznámení se v objektu měli pohybovat nějací lidé. Dům přitom měl být už nějakou dobu opuštěný. "Strážníci tam objevili mladou ženou se zhruba ročním dítětem a jejím přítelem. Ležela v posteli a společně s dítětem byli přikryti starou peřinou. Dalším šetřením bylo zjištěno, že neměli údajně kde přespat a noc proto chtěli strávit v tomto domě," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

I když dvojice tvrdila, že na další noc už si nocleh zajistila u příbuzných, strážníci na místo přesto zavolali sociálku. "Strážníci kontaktovali sociální pracovnici, která se snažila matce a dítěti pomoci. Následně pak rozhodla o převozu dítěte do kojeneckého ústavu na Doubravce," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT