Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloděj navštívil několik bytů v Plzni, nejčastěji si odnášel notebook

04.04.2013 8:57

Policisté přišli na stopu zloděje, který nelenil a během jednoho dne stačil obejít několik bytů na Borech i Slovanech. Nejraději si odnášel notebooky.

Policisté z obvodního oddělení Plzeň – Bory dopadli zloděje, který koncem března obcházel plzeňské byty a za jediný den stačil navštívit několik bytových jednotek na Borech i na Slovanech a odnesl si z nich několik notebooků.

Klec spadla minulý týden v Družstevní ulici v Plzni, kdy 31 letého zloděje přistihl při činu obyvatel domu. „Okno do místnosti bylo nastavené na tzv. mikroventilaci a pachatel u něj poničil zabezpečovací mechanismus a vnikl dovnitř. V tomto případě nestihl nic odcizit, protože jej vyrušil obyvatel domu, ale policisté zjistili, že kradl i v jiných obydlích a to v ten samý den,“ říká policejní mluvčí Martina Korandová.

Dalším bytem, kam tento pachatel vniknul, se krátce před tím stal dům v Olšové ulici v Plzni. Odtud si zloděj odnesl notebook s příslušenstvím, který našel v dětském pokoji. Práci zde měl ulehčenou tím, že domovní dveře nebyly uzamčené.

Policisté u něj nalezli ale ještě další notebook, a tak pátrali, komu patří. Nakonec zjistili, že muž navštívil ještě ten den ráno další dům v Plzni na Slovanech. I v tomto případě využil toho, že dům byl odemčený a vešel dovnitř. Z jednoho pokoje odcizil také notebook a utekl pryč,“ pokračuje Korandová. Majitelé ukradeného notebooku si prý jeho zmizení překvapivě ani nevšimli. Že jim chybí, se dozvěděli až od policie.

Zloděj notebooků je podezřelý z přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.

foto : Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství