QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Z galvanovny nakradl stříbro za víc jak půl milionu. Prodával ho zlatníkům

11.05.2016 13:11

Poměrně netradiční případ rozkrádání ve firmě řeší policie. Zaměstnanec galvanovny totiž postupně nenápadně vynosil cenný kov na stříbření za statisíce. Hrozí mu až osm let vězení.

FOTO_QAP_CZ (11)

Případem mladého dělníka firmy se zabývají domažličtí kriminalisté. V průběhu víc jak půl roku 26letý muž vynosil z areálu firmy granulát stříbra za bezmála sedm set tisíc. materiál na stříbření pak prodával zlatníkům. Policie ho obvinila z krádeže. Vzhledem k výši škody hrozí nenechavci pořádný "flastr".

Rozkrádáním ve firmě zabývala domažlická hospodářská kriminálka. Ta také zahájila trestní stíhání 26leté muže. "Mladý muž ve svém zaměstnání přišel na to, jak si přilepšit. Ovšem protizákonně. Nejméně od srpna loňského roku do února roku letošního ve výrobní hale firmy v Domažlicích z košů galvanické lázně pro stříbření, kdy tuto lázeň jako zaměstnanec obsluhoval, postupně na pracovních směnách odcizil granulát stříbra používaný pro stříbření výrobků," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Celkem zloděj odnosil během několika měsíců víc jak 45 kilo materiálu. Vždy si počkal, až skončí směna, a pak se pustil do "práce". Během vyšetřování vyšlo najevo, že granulát prodával různým zlatníkům. "Získanou finanční hotovost použil pro vlastní potřebu. Celková škoda, kterou firmě způsobil, se vyšplhala na 682 581 korun," dodává policejní mluvčí.

Mladému muži teď hrozí až osm let vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT