QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Železniční poliklinika v Plzni bude nabízet vyšetření zdarma!

18.10.2013 15:02

Poliklinika Plzeň bude v pondělí 21.října nabízet lidem řadu bezplatných vyšetření. Akci pořádá již poněkolikáté a také tentokrát budou lidem k dispozici lékaři z různých oborů.

k

Poliklinika Plzeň, kterou stále většina lidí zná jako Železniční polikliniku, už v pondělí 21.října otevře své brány doširoka. Chystá se další z preventivních akcí, během kterých bude poliklinika nabízet řadu vyšetření úplně zdarma. Speciální akce proběhne mezi 13. a 17.hodinou.

Měření tlaku, EKG ale především kontrola pigmentových znamének. To a mnohem víc budou mít v pondělí lidé, kteří na polikliniku dorazí, úplně zdarma. V rámci akce je vždy největší zájem právě o vyšetření znamének. Melanom, který se dá vyšetřením odhalit, je totiž nejzhoubnějším z nádorů. „Má vysokou schopnost metastazovat mízní i krevní cestou. Dochází tak k jeho rychlému šíření do mnoha vnitřních orgánů najednou. Přitom pouhé chirurgické odstranění provedené včas, znamená jeho úplné vyléčení,“ uvedla náměstkyně pro léčebně preventivní péči Hana Komínková.

Krom toho budou lékaři k dipspozici lidem i k preventivnímu měření tlaku, EKG, dále ultrazvukovému vyšetření štítné žlázy, měření nitroočního tlaku, ale i celkovému zhodnocení zdravotního stavu člověka.

Dojde i na gynekologii, kdy se budou moct ženy informovat ohledně očkování proti rakovině děložního čípku...

„U tohoto onemocnění opět platí, že pouze včasné odhalení a léčba zahájena v raném stádiu dokáže předejít fatálním následkům rakovinných onemocnění. Nyní mají ženy možnost očkování, které riziko onemocnění značně snižuje,“ doplňuje Hana Komínková.

Na preventivní vyšetření se lidé nemusí objednávat předem.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT