QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci na Borech vyráží do terénu na kolech - FOTKY

23.06.2017 6:58

Strážníci v Plzni na Borech mají k dispozici nová kola, díky nimž se dostanou rychle i do míst, kam to s autem není možné. Účinnějších kontrol se tak dočká zejména Borský park.

IMG_6201

Nová kola mají kromě strážníků na Borech také strážníci na Skvrňanech. Pořídil jim je centrální obvod a cyklohlídky už jsou v terénu k vidění.

"Bicykly nachází svá využití zejména při jízdě do míst, která jsou vozidlem těžko dostupná. V Plzni na Borech využívají nová jízdní kola dvě městské policistky. V sedle jízdního kola prozatím tráví jen část ze své služby, ale i tak přesto najedou denně kolem třiceti kilometrů," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová s tím, že dřív strážnice tvořily jen takzvanou pěší hlídku. "Nyní svou činností obsáhnou větší území, jsou mobilnější, a přesto neztrácí kontakt s občany, který je potřebný. Nespornou výhodou je pak úspora pohonných hmot," dodává mluvčí strážníků.

Lokalitou, kde je cyklohlídka často k vidění, je Borský park. Výhodou nyní je, že poměrně rozlehlou oblast mohou strážnice zkontrolovat rychleji a na řadu míst, kam to dřív bylo problematické, se dostanou snadněji. Setkat se s ní ale mohou i cyklisté na cyklostezkách.

cyklohlidka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24