QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci rozjeli další sérii kontrol pejskařů. Už padají i pokuty!

17.03.2017 15:06

Strážníci vyrazili na další kontroly pejskařů. Už ale nejde o žádnou preventivní akci, pejskařům natvrdo rozdávají pokuty. Nejvíc jich padlo kvůli psům bez vodítka a chybějící čipy.

DSC05949

Do terénu vyrazili v tomto týdnu strážníci centrálního obvodu. Kontroly neproběhly jen na Borech, ale také na Skvrňanech a v centru města. Tentokrát už strážníci ovšem pejskaře pouze nevarovali, ale rozdávali také pokuty.

Se strážníky šli do ulic také zástupci vedení obvodu. "V rámci kontrol se strážníci také zaměřili na okolí vlakového Jižního nádraží a Thámovu ulici, kde byly zaznamenány časté stížnosti na některé nešvary pejskařů, a to konkrétně volné pobíhání psů a problémy s neuklízením psích exkrementů," říká m luvčí strážníků Jana Pužmanová.

Kontrolami prošlo zhruba šest desítek pejskařů. "Tentokrát strážníci udělili už pokuty. Za volné pobíhání a nedodržení povinnosti očipování. Jedním z  dalších případů se také bude zabývat správní orgán," shrnuje mluvčí městské policie s tím, že i tentokrát se ale našli majitelé psů, kteří měli vše v pořádku. V takovém případě strážníci rozdávali jako obvyklespeciální dárek v podobě zásobníku na sáčky na exkrementy.

Intenzivní kontroly zaměřené na psy a jejich průvodce odstartovaly na začátku letošního roku a jen tak neskončí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24