QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stres z nákupů před narozením miminka? Nechte si poradit od odborníků

17.12.2017 10:33

Čekání na narození miminka je vždy spojené s nákupy výbavičky, kočárku i autosedačky. Dát na diskuse na internetu se ale nevyplácí. Nechte si raději poradit od expertů!

foto-qap-cz (18)
foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)

Očekávaný příchod miminka je vždy životní událostí nejen pro nastávající rodiče, ale pro celou rodinu. Neodmyslitelně k tomu patří výbava nejen domácnosti, ale také kočárky, autosedačky a další příslušenství.

Stále víc se potvrzuje, že vsadit na osobní znalost a zkušenost hraje prim. Vyzkoušet vše ještě před tím, než si skutečně věci nakoupíte, je nesmírně důležité. Spíš než na diskuse na internetu by měli budoucí rodiče dát na radu odborníka.

„Určitě. Měli by mít na mysli mnoho ohledů. Konkrétně u kočárků by se měli například zamyslet nad tím, kde žijí. Kde budou kočárek nejčastěji využívat. Samozřejmě konstrukce kočárků jsou různě řešené, stejně jako kola. Mohou být velká nafukovací nebo menší do města. Pokud jde o velikost korbiček pro novorozeně do půl roka, záleží na tom, kdy má maminka termín. Pokud se má miminko narodit na zimu, tak počítat s tím, že se do korbičky bude používat i fusack,“ říká Simona Chmelařová z firmy Kočárky Chmelařová, která má v Plzni tradici již od roku 1993.

V podstatě ruku v ruce s pořízením kočárku jde i nákup autosedačky, kam svého mrňouska rodiče svěří během cestování. Stejně tak v tomto ohledu jdou trendy i požadavky na bezpečnost velmi rychle dopředu.  „V poslední době je určitě trend vozit miminko v autě v protisměru jízdy. Je to velmi bezpečné, alespoň do 18 kilogramů, což je zhruba do čtyř let. Je to pro ně opravdu pro převoz nejbezpečnější. Sedačky se v dnešní době vyrábí už tak, aby s děckem takzvaně rostly. Vložky jsou velmi kvalitně provedené, jsou ortopedické a jsou precizně testované, aby v provozu obstály,“ vysvětluje Simona Chmelařová.

Černá, béžová nebo pestré barvy? Konzervativní „šedi“ nejspíš odzvoní, nové kolekce kočárků slibují barevnou pestrost…

Obdobně jako v jiných oblastech, image dělá hodně. Pokud už kočárek splňuje všechny technické požadavky, rozhodující je vzhled. V posledních letech jsme v ulicích vídali kočárky spíš umírněných a nevýrazných barev. To by se ale už velmi brzy mělo změnit.  „Posledních zhruba pět let se maminky zaměřují hodně na nevýrazné barvy jako je béžová, hnědá, šedá. Z mého hlediska je to trochu škoda. V nových kolekcích na rok 2018 už se ale zase barvy vrací, stejně jako různé motivy,“ prozrazuje Simona Chmelařová.

foto-qap-cz (3)

V osobním nákupu je velkou výhodou jistota dodání. Ne vždy se to při nákupu přes internet musí zdařit. Například v obchodě  ´Chmelařová´ je jistota dodání kočárku i několik týdnů před porodem. „Záleží na tom, jaký kočárek si zákazníci vyberou. Většinu máme skladem, ale samozřejmě ne úplně všechno. Pokud se ale už musí čekat, tak to trvá čtyři až šest týdnů. Zároveň nabízíme službu uskladnění kočárku. To znamená, že si ho rodiče mohou koupit, a když ho nechtějí mít doma, necháme jim ho u nás připravený do data porodu a záruka jim poběží až ve chvíli, kdy si ho skutečně vyzvednou,“ říká majitelka obchodu v nákupním centru Gera v aleji Svobody.

Krom nákupu kočárků nebo autosedaček je navíc možné na jednom místě pořídit i další vybavení jako jsou postýlky, kojenecké vybavení, veškeré hygienické potřeby pro miminka i záležitosti kolem stravy a další doplňky. V nabídce služeb je zároveň servis kočárků. Nevztahuje se to přitom jen na záruční dobu. Ve firmě jsou schopní opravit v podstatě každý typ kočárku. Navíc v době opravy mají zákazníci možnost si zapůjčit náhradní kočárek. Už při první návštěvě v obchodu je přitom velkým bonusem kompletní seznam výbavičky, která je potřeba, a maminky se tak díky seznamu mohou orientovat při nákupu. 

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24