QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Studenti v Plzni se vydají na pochod, projdou přes Bory do kampusu

17.10.2017 15:26

Plzeňskou čtvrtí Bory projde ve středu 18. října pochod studentů Západočeské univerzity. Kudy vede pochod a jaký má důvod? Čtěte podrobnosti...

Pochod za svobodu projevu_QAP foto (50)

Ve středu 18. října ve 14 hodin vyjdou studenti Západočeské univerzity na pochod z Borského parku směrem k univerzitnímu kampusu na Borských polích.

Studenti budou mít vlajky zahraničních států, pochodem si připomenou 30. výročí programu Erasmus. Pochod se bude konat v dalších 10 českých městech. Na pochod naváže setkání v univerzitní knihovně určené všem, kdo zvažují studijní pobyt v zahraničí.

„Zveme na pochod i na následné setkání všechny, kteří už studijní pobyt s Erasmem absolvovali, ale hlavně studenty, kteří o něm teprve uvažují,“ říká Jakub Nedvěd z pořadatelského týmu Erasmus Student Network Pilsen (ESN) a doktorand na Fakultě aplikovaných věd ZČU. 

Program Erasmus pomáhá získávat studentům zkušenosti v zahraničí. Řada mladých lidí má však ze studia v zahraničí obavy. Ty jsou přitom podle Jakuba Nedvěda z ESN Pilsen způsobené hlavně neinformovaností. „Setkání studentů pořádáme právě proto, aby se ti, kteří se studijním pobytem v zahraničí stále váhají, dozvěděli všechno, co potřebují vědět. Ať už se to týká náročnosti studia, finančních nákladů nebo i praktických věcí, jako je bydlení nebo stravování v dané zemi,“ vysvětluje Jakub Nedvěd.  

Studentské setkání proběhne zhruba od půl třetí do pěti v knihovně v univerzitním kampusu. Zájemci se zde mohou dozvědět vše o projektu Erasmus.

Program Erasmus, podporující mobilitu a spolupráci ve vysokoškolském vzdělávání, byl založen v roce 1987. Česká republika se připojila v roce 1998. V roce 2014 byl Erasmus nahrazen programem Erasmus +, do něhož jsou zahrnuty i vyšší odborné školy, střední odborné školy a učiliště.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24