Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumavský Mouřenec zve na víkend s hudebními hvězdami

15.07.2015 20:37

Šumavský kostel na Mouřenci nad Annínem zve na další hudební setkání v sobotu 18. a 19. července. Zazpívá sopranistka Gabriela Pechmannová a další známí hudebníci.

Na další hudební setkání zve o víkendu šumavský kostel na Mouřenci nad Annínem. V sobotu 18. 7. večer se posluchači mohou těšit na koncert vynikající sopranistky Gabriely Pechmannové a neméně zdatné varhanice Markéty Schley Reindlové. V neděli rozezní tento šumavský kostelík muzikálové písně v podání sourozenecké dvojice - sólisty plzeňského divadla Aleše Kohouta a zpěvačky Marcely Puldové.

 Sobotní koncert duchovní hudby začíná v 19 hodin. „Bude to vzácné setkání s opravdovými hvězdami ve svém oboru. Obě umělkyně vystupují doma i v zahraničí. Při koncertech operní pěvkyně Gabriely Pechmannové se posluchači tají dech. A Markéta Schley Reindlová už při minulých vystoupeních na Mouřenci ukázala, že i na malé varhany se dají zahrát velké kusy,“ říká jeden z organizátorů letních akcí na Mouřenci Lukáš Milota.

Posluchači mají jedinečnou možnost slyšet „v plném nasazení“ varhany z roku 1995. Ty tehdy nahradily původní barokní nástroj, který za minulého režimu zcela zničili vandalové. „Lidé mají jedinečnou příležitost vidět, co to znamená „šlapat varhany“. K pohonu nástroje slouží totiž jen lidská síla. Nástroj má samozřejmě svoje omezení, která ovlivňují výběr repertoáru pro koncert. I tak je však nabídka v programu pestrá,“ láká další z organizátorů Jitka Kutišová. Zazní skoro 20 skladeb, mezi kterými nebudo u chybět velikáni G. F. Händel, A. Vivaldi, W. A. Mozart, J. Pachelbel, F. X. Brixi, Z. Lukáš nebo A. Dvořák.

Vstupné na koncert je 120 korun na místě, 100 korun v obvyklých předprodejích (MěKIS Kašperské Hory, KINO Sušice, KD Sokolovna Sušice nebo on-line prodej na www.sirkus.cz). Po koncertu je pro zájemce připravena komentovaná prohlídka kostela, kostnice a nového muzea, které mapuje historii této významné památky ze 13. století.

Nedělní setkání na Mouřenci začíná ve 14 hodin. Zpěvák a herec Aleš Kohout a jeho sestra, zpěvačka Marcela Puldová, přednesou písně z nejslavnějších světových muzikálů, např. Jesus Christ Superstar, Zvoník od Matky Boží, Elisabeth, Romeo a Julie nebo Fantom opery. Vstupné na nedělní koncert je dobrovolné.

Mouřenec nabízí také po celé prázdniny pravidelné letní komentované prohlídky. Začínají denně kromě pondělí a pátku vždy v 11 a ve 12 hodin. Vstupné je 40 korun. Více informací naleznete na www.pratelemourence.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT