QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Švihov se připravuje na sezónu! Chystá se nová expozice i oprava krčmy

16.02.2018 14:54

Hrad Švihov se už připravuje na novou sezónu. Odstartuje na Velikonoce a hned na úvod budou probíhat i speciální prohlídky pro děti. Pokračovat budou také opravy hradu.

FOTO_Pavel Němeček (14)

V letošním roce se vodní hrad Švihov otevře poprvé na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Kromě běžných prohlídek pro veřejnost budou připravené také speciální prohlídky pro děti.

Správa hradu bude také v letošním roce pokračovat v nejrůznějších opravách. Dál bude probíhat rekonstrukce věže, která běží už několik let a stále není u konce. Ve věži se zároveň začne připravovat nová expozice a prohlídkový okruh. Věnovaný bude právě památkové obnově hradu. Návštěvníci uvidí řadu dochovaných a dosud utajovaných stavebních prvků věže. Expozice zároveň nabídne multimediální prvky. Chybět nebude ani vyhlídka v nejvyšším patře věže.

V současné době už se připravuje také rekonstrukce krčmy, která bude sloužit návštěvníkům jako veřejné pohostinství. Na úvod dojde na zvelebení zahrádky před krčmou, následovat bude oprava interiérů. Ty by měly probíhat postupně v několika fázích.

Hrad se poprvé otevře o Velikonocích ve čtvrtek 29. března. Hned na začátek sezóny si na své přijdou zejména nejmenší návštěvníci, kterým budou k dispozici speciální prohlídky od 29. března do 2. dubna. Okruh je určený dětem ve věku 4 až 10 let. "Při dětské prohlídce uvidíte parkán, vstupní síň, ložnici hradní paní, zbrojnici, kuchyň a sklepy. Každé dítě dostane omalovánku s vyplňovačkou," láká správa hradu. 

Mimořádné prohlídky pro děti se budou v průběhu sezóny opakovat, a sice o letních prázdninách.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24