QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tábořiště bezdomovců na Lochotíně vzali strážníci útokem - FOTKY

08.12.2016 9:08

Plzeňští strážníci s příchodem chladného počasí rozjeli další kontroly vytipovaných lokalit, kam se stahují bezdomovci. Do terénu s nimi šlo i vedení obvodu.

PC050069
PC050037PC050007PC050069

Mimořádné kontroly tábořišť bezdomovců se v tomto týdnu rozeběhly v Plzni na Lochotíně. Strážníci spolu s vedením obvodu prošli vytipované lokality, kam se lidé bez domova stahují nejčastěji.

"Cílem této akce bylo poučení osob bez domova o možných variantách sociální pomoci a řešení jejich krizové životní situace. Nabídnuta jim byla pomoc při zřizování osobních dokladů, různých žádostí o sociální dávky a předán jim byl informační leták se seznamem ubytoven na území města Plzně," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Tentokrát se kontroly obešly bez vážnějších důsledků, nicméně ani tak nebylo všechno úplně v pořádku. "Kontrolou prošlo celkem šest míst, z toho na dvou z nich bylo lidem bez domova důrazně doporučeno, aby nepořádek, který způsobili, uklidili. K tomuto účelu obdrželi igelitové pytle," shrnuje výsledek speciální akce mluvčí strážníků.

Kontroly oblastí, které jsou mezi bezdomovci v oblibě, provádí strážníci průběžně během celého roku. S příchodem chladného počasí ale bývají intenzivnější. V souvislosti

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24