Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Špičák se chystá na sezónu! Areál má nový odbavovací systém i víc pokladen

12.11.2014 10:29

Lyžařský areál Špičák na Šumavě se chystá na novou sezónu se vším všudy. Letos nabídne poprvé společný skipas i s areálem Nad Nádražím v Železné Rudě. Čtěte podrobnosti!

Zahájení lyžařské sezóny 2013/2014 na Šumavě. Areál Špičák.

Přípravy na novou sezónu v areálu Spičák na Šumavě běží naplno. Areál v letošním roce poprvé představí společný skipas s areálem Nad Nádražím, který bylo možné zavést díky novému odbavovacímu systému. Zároveň přibyla sněhová děla, která zlepší zasněžování. Plány do budoucna jsou ovšem ještě větší...

Jen letos Ski&Bike Špičák do zimní sezony investoval přes 23 milionů korun. Hlavní změnou, kterou návštěvníci pocítí, je zbrusu nový špičkový odbavovací systém.

"Je to odbavovací systém, který je používaný v alpských střediscích. Je to systém, který je založený na používání čipových karet. Má čtecí anténu dostatečně silnou tak, abyste se nemuseli nikam naklánět. Je to velmi rychlé. V některých turniketech jsou použité dvě branky, které se před vámi otevřou, když projdete s platnou jízdenkou. Ten průchod je plynulý a velmi příjemný. Rozhodně to zrychlí i odbavení u pokladen, které jsme také rozšířily, budou čtyři otevřené v hlavní sezóně a o víkendech. Navíc to nabízí řadu dalších služeb jako například nákup skipasu přes e-shop. Bude k dispozici aplikace, kde se na základě čísla svého skipasu návštěvník přihlásí a najde si, kolik kilometrů nalyžoval a tak dále," popsal spolumajitel areálu Vladimír Kasík.

Poprvé se tak může zavést společný skipas s areálem Nad Nádražím v Železné Rudě. "Společný skipas je umožnený právě tím, že máme stejné odbavovací systémy, takže je velmi jednoduché to propojit. Myslím, že to bude pro vícedenního návštěvníka zajímavé. Je to za stejnou cenu a, i když jsem velký patriot a myslím si, že Špičák je nejlepší na celém světě, tak když tam budou lidé třeba šest dnů, tak určitě chtějí vyzkoušet i něco jiného. Ty společné skipasy budou k dostání v obou střediscích," vysvětluje Vladimír Kasík.

Jednodenní jízdenka vyjde pro dospělého letos na 580 korun, je tedy o 20 korun dražší. "Ceny se zvýšily zhruba o 3 procenta. Ten nárůst je ale minimální a vzhledem k investicím do areálu to ani jinak nejde," vysvětluje Vladimír Kasík.

Nové gastrozařízení alpského stylu i nové parkoviště! Toho by se měli návštěvníci dočkat už v blízké budoucnosti...

Areál má velké plány i do budoucna. Velkou novinkou by mělo být velké gastrozařízení alpského stylu. Zatím je ale propjekt ve fázi schvalování. Nicméně mnohem blíž k dokončení má nové parkoviště přímo u areálu. "Tam se bohužel termín dokončení posnul. Nepřálo nám počasí a po podzimních přívalových deštích se práce o zhruba dva tři měsíce zpozdily. Technologicky teď nejsme schopní ho dokončit," vysvětlil spolumajitel areálu s tím, že na jaře už hotové bude.

Návštěvníci se během zimní sezóny ovšem musí rozloučit s pohledem na Špičák z nové rozhledny. Ta bude přes zimu uzavřená. Vzhledem k její kovové konstrukci i schodům není možné v případě námarzy zajistit řádně bezpečnost návštěvníků tak, aby nedocházelo k úrazům.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT