Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Nechte se inspirovat! Tipy na podzimní výlety

03.10.2015 12:49

Nevíte, kam vyrazit na podzim na výlet nebo za poznáním? Nechte se inspirovat a vydejte se během října klidně i na hrady a zámky nebo si dopřejte "koupačku"...

FOTO_QAP_CZ

Techmania Science Center a 3D planetárium v Plzni - návštěvu 3D planetária je lepší si předem rezervovat online, zde najdete kompletní ceník.

ZOO Plzeň - ještě v průběhu října je otevírací doba 8:00 - 19:00 a otevřený je i Dino Park. Vstupné do ZOO je 140 korun, zlevněné je 90 korun. Je možné ale koupit jednotnou vstupenku i do Dino Parku. Podrobnosti najdete zde.

Plzeňský Prazdroj - oblíbený cíl turistů v Plzni nabízí celou škálu prohlídek a turistických tras, včetně nejrůznějších výstav. Informace najdete na prazdrojvisit.cz.

Klatovské katakomby - ještě v průběhu října jsou otevřené od 9 do 18 hodin. V listopadu se pak otevírací doba zkrátí na 11:00 - 16:30, o víkendech a svátcích od 9:00 - 17:00. Od října už je ale uzavřený okruh II a III, to znamená Jezuitský kostel a Arciděkanský kostel. Další informace najdete zde.

Hrad Kašperk - otevřený je okruh Život na hradě. Od úterý do pátku probíhají prohlídky v 10:30, 12:00, 13:00 a v 15:00. O víkendech pak po zhruba půlhodinách.

Vodní hrad Švihov - během října už je otevřeno jen o víkendech a státních svátcích od 10 do 15 hodin. Nicméně je to na delší dobu poslední šance, od listopadu se hrad uzavře kvůli zimní pauze. Ještě v neděli 1. listopadu nicméně bude otevřeno v normálním rozsahu.

Hrad Velhartice - v říjnu má otevřeno o víkendech a státních svátcích vždy od 10 do 16 hodin. Na 31. října je pak na programu Zamykání hradu, kdy nebude chybět lampionový průvod, ohňostroj, ale i spousta sportu a zábavy.

Zámek Kozel u Plzně - otevřeno je o víkendech od 10 do 16 hodin. Během října je ale ještě možné objednat prohlídky i ve všední dny. Podmínkou je skupina nad 10 osob.

Zámek Manětín - také tam je otevřeno už jen během sobot a nedělí od 10 do 16 hodin. počítat se ovšem musí i s polední pauzou mezi 12:00 a 12:30. Poslední prohlídka startuje v 16 hodin.

Zámek Hradšitě v Blovicích - sídlo Muzea jižního Plzeňska je otevřené od října od úterý do soboty od 9 do 15 hodin. V případě skupin nad 10 osob je možné objednat si předem i prohlídkový čas mimo běžnou otevírací dobu.

Hrad Radyně - je otevřený do konce října ještě o víkendech od 10 do 17 hodin, vstupné je 30 korun pro dospělé, pro děti 20 korun a ti nejmenší do 6 let mají vstup zdarma. Bohužel už ale nefungují oživené prohlídky s Radoušem.

Ski and Bike areál Špičák - je o víkendech otevřený až do konce října. Lanovka jede vždy do 17 hodin, otevřený je i bikeareál a půjčovna. Více zde. V Železné Rudě je navíc stále v provozu lanovka na Pancíř, v říjnu už ale jen o víkendech od 9 do 16 hodina  jezdí ve zhruba půlhodinových intervalech.

 

Bazény, aquaparky a vodní radovánky....

Bazén Slovany v Plzni - je otevřený od 6:30 – do 21:00, o víkendech od 9 do 20 hodin. Vstupné je na hodinu 100 korun, na hodinu a půl 120 korun a an advě hodiny 140. Podrobnosti najdete na www.bazenslovany.cz.

Bazén Lochotín v Plzni - provozní doba je od pondělí do pátku od 6:00 do 22:00, o víkendu od 9:00 do 20:00. Zde najdete kompletní ceník bazénu.

Bazén v Klatovech - bazén v Klatovech prošel v nedávné minulosti velkou rekonstrukcí a nabízí nové služby, ale také největší tobogán v regionu. Více informací najdete na stránkách bazénu.

Aquacentrum Horažďovice na Klatovsku - vykoupat se a zařádit si v bazénu můžete i v Horažďovicích, další podrobnosti o cenách najdete zde.

Aquacentrum Kdyně na Domažlicku - vyrazit na výlet můžete na Domažlicko a spojit to můžete s návštěvou aquaparku ve Kdyni, víc info na stránkách vodního centra najdete zde.

Sušice - nový bazén s nádherným zázemím mají také v Sušici. Další info najdete zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT