Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Skauti se představí akcemi pro děti po celé Plzni

04.09.2012 9:33

Plzeňští skauti se i letos v prvním školním týdnu představí nejen dětem ale široké veřejnosti. Na mnoha místech Plzně se budou jednotlivé oddíly skautů a skautek představovat.

I letos se v prvním školním týdnu představí předškolákům i školákům v Plzni skauti. Akce Skauti dětem proběhne od 6. do 8. září na několika místech Plzně.

"Je to tradiční akce, kterou připravujeme vždy na začátku školního roku. Jednotlivé plzeňské skautské oddíly prezentují svojí činnost, a to přímo u svých kluboven. Je to možnost úplně pro každého, aby přišel, podíval se, zahrál si nějaké hry a třeba se i přidal ke skautům," vysvětluje Jiří Dlouhý, který akce v Plzni koordinuje.

Program letošních dnů Skauti dětem je nabitý, a to skoro v každé plzeňské čtvrti. "Většina programu je soustředěna mezi čtvrtek 6. září a sobotu 8. září. Rodiče si mohou vybrat kam a kdy s dětmi vyrazí, program se totiž na jednotlivých místech liší – a to jak časem, tak i tematickým rámcem, tedy příběhem, do kterého je celá akce zasazena," doplňuje Dlouhý. "Zajímavý určitě bude třeba Strašidelný les na plzeňské Homolce, tematické odpoledne se skautským střediskem Střela v Českém údolí a nebo několik akcí v areálu u Seneckého rybníka."

Úplně jinou cestu zvolili skauti z městského obvodu Plzeň 4, sídlící na Doubravce. "Během celého září pořádáme dny otevřených kluboven, kdy se může přijít podívat skutečně kdokoliv, vybrat si ten pravý oddíl a vidět skauty při opravdovém, běžném programu," uvádí na adresu doubraveckých skautů Veronika Pavlíková, která dny otevřených kluboven připravuje. "Rádi dáme každému možnost zahrát si s námi nějakou hru, zkusit si třeba lezení na umělé stěně, samozřejmě je i dostatek prostoru pro dotazy rodičů."

Kde najdete skauty v rámci akce Skauti dětem?
čtvrtek 6. září
• Plavba za pokladem, 16 - 18 h., centrum města Smetanovy Sady
pátek 7. září
• Strašidelný les HOMOLKA, 20-21 h., Slovany: Homolka, konečná tramvaje
• Večer ve strašidelném lese od 19h, klubovny u Seneckého rybníka
• Severácké šmoulování 13 – 18h, před 2. Základní školou Schwarzova ulice
sobota 8. září
• Střelené odpoledne, 14 – 18h, Borský park, České údolí
• Skauti dětem, 10 – 17h, Slovany, konečná tramvaje č.1 na Slovanech
• Odpoledne jako Hroch, 13 – 17h, klubovny u Seneckého rybníka
září
• Dny otevřených kluboven, 17 – 19h, skautské klubovny pod Chlumem, probíhá ve dnech 11., 12., 13., 14., 18., 19., 20. a 21. 9.

foto: skauting.cz/plzen

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství