Auto CB ŠKODA nový SUPERB

SK Radbuza se pyšní dalšími medailemi!

19.06.2014 10:11

Klub SK Radbuza v Plzni se pyšní dalšími cennými kovy. Tentokrát se o ně postarala Michale Vodičková na Letním mistrovství české republiky. Krom jiného se stala i mistryní republiky!

Chomutov_plavecky_bazen

O žákovské medaile v letním mistrovství republiky bojovalo hned několik plavců SK Radbuza v Chomutově i v Pradubicích. Na nejcennější kovy dosáhla Michaela Vodičková. Na obzoru už jsou ale další šance na zisk cenných kovů.

Mistrovství proběhlo na bazénech v Chomutově a v Pradubicích a barvy SK Radbuza hájilo hned několik plavců. Cinkot cenných kovů uslyšela nakonec Michale Vodičková. "Titul mistryně České republiky a zlatou medaili získala z nejvšestrannější plavecké disciplíny 100 metrů polohový závod (pozn. red.: motýlek, znak, prsa a kraul). Po celou dobu závodu to byly velké nervy. Teprve až dohmat v cíli a sepnutí časomíry spustily velkou radost, když se ukázalo, že v čase 1:14,11 zvítězila závodnice na dráze číslo čtyři, naše Michaela Vodičková, a tím porazila o pouhé dvě setiny vteřiny Adélu Seckou z Teplic. Tím zahájila svoje úspěšné počínání na tomto republikovém utkání, v kterém ji čekalo ještě dalších pět startů," popisuje viceprezident klubu Luboš Ibrmajer.

Po pátém místě z osmistovky volným způsobem a osmé příčce z dvoustovky polohově začala Míša opět cinkat cennými kovy. "Ze znakové stovky si z bazénu vylovila umístění na druhé příčce stupňů vítězů za čas 1:12,39, kdy o třicet devět desetin sekundy prohrála vyrovnaný souboj s Marií Hnízdilovou ze Žatce. Na dvojnásobné trati stačily Míše síly na bronzovou medaili," dodává další úspěchy Luboš Ibrmajer.

I když další plavci Anna Rašková, Matěj Franěk, Petr Švec a Vladyslav Velykyy už na medaile nedosáhli, vytvořili si "alespoň" osobní rekordy.

"Do Pardubic se rozjel bojovat náš trvale úspěšný bazénový i dálkový plavec Václav Čermák, který v této soutěži na medaile pro tentokrát nedosáhl a zůstal třikrát těsně pod stupni vítězů, na čtvrtém místě. Před sebou má Vašek ještě začínající sezónu dálkového plavání, kde bude mít před sebou obhajoby loňských prvenství," uzavírá s nadějí viceprezident SK Radbuza.

FOTO: SK Radbuza

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT