Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Chanovicích hořelo silo

04.01.2012 11:38

V Chanovicích na Klatovsku zaměstnal hasiče požár desetimetrového zásobníku na piliny. Škoda se vyšplhala až na 50 000 korun. Proč začalo silo hořet, se zatím neví.

IMG_1362

Požár desetimetrového sila hasili hasiči v úterý 3. ledna v Chanovicích na Klatovsku. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Škoda se vyšplhala na 50 000 korun.

Hasiči vyjížděli k požáru do objektu v Chanovicích před 23. hodinou večer. Jeli do objektu Haas Fertigbau. Na místě pak zjistili, že jde o požár 10 m vysokého zásobníku na piliny. Jednotky se musely rozdělit na dvě skupiny. "První zasahovala u požárem zasaženého sila. Hasiči napojili cisternu na stabilní hasící zařízení. Po částečném ochlazení objektu začali postupně vybírat žhnoucí a doutnající piliny a venku je dohašovali. Druhá skupina hasičů s pomocí zaměstnanců firmy vyskladňovala obsah z vedlejšího zásobníku, který byl silně zakouřen," popisuje zásah Pavla Jakoubková z HZS Plzeňského kraje. V druhém případě se naštěstí požár nepotvrdil. Nikdo tady nebyl zraněn.  "Škoda byla vyčíslena předběžně na 50 tisíc korun. Příčina požáru je prozatím v šetření," uvedla ještě Jakoubková.

foto: HZS

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství