Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Malým pacientům ve FN Plzeň má zpříjemnit pobyt nové hřiště - FOTKY

29.11.2018 11:51

V areálu Fakultní nemocnice Plzeň vyrostlo zbrusu nové hřiště. Cíl je jasný. Hlavně zpříjemnit nejmenším pacientům pobyt v nemocnici a odreagovat se...

hřiště (4)
hřiště (4)hřiště (2)hřiště (3)hřiště (1)

Malým pacientům ve FN Plzeň má zpříjemnit pobyt v nemocnici nové hřiště. Vyrostlo v prostoru u hematoonkologického oddělení. Celkem se náklady vyšplhaly na skoro 359 tisíc. Nemocnici ho věnoval Nadačního fond Kapka naděje spolu se společností BEZNOSKA.

"S FN Plzeň spolupracujeme od roku 2009, a jsem moc rád, že zde můžeme opět přispět svou “kapkou” pomoci a zpříjemnit tak dětem pobyt v nemocnici, protože právě dětské hřiště je místo, kde mohou alespoň na chvíli zapomenout na svou nemoc a trápení,“ říká Jan Fischer, ředitel Nadačního fondu Kapka naděje.

Slavnostní předání se odehrálo přímo na hematoonkologickém oddělení Dětské kliniky FN Plzeň a nechyběla při tom ani návštěva malých pacientů.

"Velmi si vážíme dobrého srdce nadačního fondu Kapky naděje, který přináší našim malým onkologickým pacientům okamžiky radosti a naděje. Velké poděkování patří i všem partnerům NF Kapka Naděje, nové prvky na dětském hřišti rozzáří úsměvy našich dětských pacientů i jejich rodičů a všichni alespoň na malou chvilku zapomenou na pobyt na nemocničním lůžku,“ poděkovala za všechny malé pacienty náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN Plzeň Andrea Mašínová.

Děti se mohou těšit na řetězovou houpačku, sedátko Baby, kolotoč na sezení s vnitřními sedáky, houpadlo na pružině ve tvaru koníka a auta a domeček. Vybudování dětského hřiště v areálu FN Plzeň stálo bezmála 359 tisíc. Společnost BEZNOSKA, se kterou Kapka naděje spolupracuje od roku 2013, přispěla částkou 300 000 korun.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT