Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadlo na zámku přinese humor i napětí

27.05.2024 8:33

Hned dvě premiéry nabídne letošní, v pořadí již 24. ročník oblíbeného divadelního festivalu pod širým nebem Divadlo na zámku.

Divadelní spolek Jezírko_0524 (1)
Divadelní spolek Jezírko_0524 (1)Divadelní spolek Jezírko_0524 (1)Divadelní spolek Jezírko_0524 (2)Divadelní spolek Jezírko_0524Divadlo na zámku

Divadelní spolek Jezírko na scénu do zámeckého parku v Křimicích připravil známou detektivku Agathy Christie Vražda v Orient expresu a pohádku Jana Drdy Hrátky s čertem. Začátky večerních představení jsou ve 20:30.

Celkem se v romantickém prostředí parku rodiny Lobkowiczů odehraje osm představení. „Festival odstartujeme letní komedií Hrabě Monte Carlo 6. června. O den později, 7. června, je připravena premiéra detektivky z pera královny napětí Agathy Christie Vražda v Orient expresu, kterou si 8. června zahraje i druhé herecké obsazení,“ říká vedoucí a jednatel spolku David Adámek.

Hra pozve diváky na jízdu slavným Orient expresem za přítomnosti věhlasného Herkule Poirota. „Osm cestujících, vlak uvízlý v závějích a vražda. Když se k tomu přidá literární talent a humor nejznámější autorky detektivek, je jisté, že bude o zábavu postaráno. Hru jsme nastudovali v adaptaci úspěšného dramatika Kena Ludwiga v překladu Zuzany Noskové. Atmosféru doplňuje stínohra, kouřové a světelné efekty a věřím, že si ji diváci užijí,“ představuje novinku režisérka hry Michaela Adámková.

Na 8. června je od 17 hodin připravena také pohádka pro děti v podání spřáteleného Divadla Šapitó s názvem Brémští muzikanti.

Divadlo na zámku pokračuje v následujícím týdnu od 13. a 14. června reprízami komedií Ani za milión! a Hrabě Monte Carlo.

V sobotu 15. června čeká děti od 17.00 opět pohádka Divadla Šapitó, tentokrát se můžou těšit na Alibabu a 40 loupežníků.

Pozdní večer pak bude patřit premiéře představení Hrátky s čertem. „Ačkoliv se jedná o pohádku, snažili jsme se ji udělat tak, aby bavila i dospělé. Večerní termín nám snad zajistí i dostatek tmy, aby vynikly použité efekty,“ dodává režisérka hry Petra Berousková.

Během festivalu bude na místě také oblíbený stánek s občerstvením. Vstupenky lze zakoupit na www.plzenskavstupenka.cz nebo na místě nejdříve hodinu před začátky představení.

Foto Divadelní spolek Jezírko

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT