QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tropické léto je za námi. Teploty už budou jen klesat

20.08.2017 8:12

V nadcházejících čtyřech týdnech nás čekají spíš průměrné teploty. Tropická horka už nás do konce prázdnin nečekají. Až do poloviny září ale naměříme nad 20 stupni.

Nebe QAp foto

Podle nové měsíční předpovědi ČHMÚ už tropické léto definitivně skončilo. V období od 21. srpna do 17. září budou teploty postupně klesat. Extrémní ochlazení se nicméně nechystá a i na začátku školního roku by měly být teploty nad hranicí 20 stupňů.

"V příštích čtyřech týdnech očekáváme postupný pokles průměrných týdenních teplot. Teploty ale i tak zůstanou přibližně na úrovni dlouhodobých průměrů. Období od 21. srpna do 17. září jako celek očekáváme teplotně průměrné," informoval ČHMÚ.

Průměrná teplota pro toto období je 15,3 stupně. Podle výhledů by se teploty ale měly pohybovat nad hranicí 20 stupňů, dostat by se mohly i na 26 stupňů.

"Také z hlediska množství srážek očekáváme období od 21. srpna do 17. září průměrné. Přitom by se srážky měly vyskytovat poměrně rovnoměrně ve všech čtyřech týdnech předpovědi," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24