QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tuhá zima už nepřijde. Teploty se budou přes den držet nad nulou

10.02.2018 17:39

Podle nové měsíční předpovědi do 11. března by nás už příchod tuhé zimy neměl zaskočit. Nadcházející čtyři týdny budou teplotně průměrné. 

FOTO_QAP_CZ (5)

Meteorologové ČHMÚ vydali novou měsíční předpověď a podle té nás už žádné kruté mrazy nečekají. Přes den by se teploty měly držet spíš nad nulou a postupně se bude oteplovat.

Celé období od 12. února do 11. března bude teplotně průměrné. "První a třetí týden bude teplotně průměrný. V prvním týdnu se budou minimální noční teploty vzduchu pohybovat většinou od 0 do -5 °C. Maximální denní teploty budou nejčastěji v intervalu 0 až +5 °C. Druhý a poslední týden období bude pravděpodobně průměrný až slabě nadprůměrný. Nejteplejší vychází poslední týden od 5. do 11. března s průměrnou týdenní minimální teplotou vzduchu v rámci Česka kolem -1 °C a průměrnou týdenní maximální teplotou kolem +8 °C," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Srážkově by mělo být celé období průměrné až slabě podprůměrné. "Nejvíce srážek by mělo spadnout ve druhém a třetím týdnu, s průměrným týdenním úhrnem v rámci ČR kolem 9 mm. Pravděpodobně nejméně srážek spadne v posledním týdnu období, kolem 3 mm," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24