QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tuhé mrazy vydrží do konce ledna, sněhu už moc nepřipadne

23.01.2017 7:01

Podle nových výhledů bude mrazivá zima pokračovat i v dalších dnech, minimálně do konce ledna. Čtěte novou měsíční předpověď do 19. února!

DSC05386

Podle nových měsíčních výhledů meteorologů by se mělo o něco oteplit až na přelomu ledna a února. To by se mohly alespoň teploty přes den dostat stabilně nad nulu.

"Studené počasí z posledních týdnů bude pokračovat až do konce ledna. Začátkem února se teploty začnou dostávat do normálních hodnot, které vydrží až do konce druhé únorové dekády. V prvním týdnu od 23. do 29. ledna bude panovat většinou celodenní mráz, což znamená, že ani denní teploty se nedostanou nad nulu. Na přelomu ledna a února se začne pozvolna oteplovat a v závěru předpovědního období by se týdenní teploty mohly dostat i nad dlouhodobý průměr," informoval ČHMÚ.

Celkové bude období od 23. ledna do 19. února teplotně průměrné. Období podle všeho nebude příliš bohaté na srážky, pokračovat by mělo spíš suché počasí. Srážky by se měly objevovat až v průběhu února.

Počasí v tomto týdnu ovlivní inverze...

V pondělí by mělo být zataženo nízkou oblačností se slabým sněžením, jen ojediněle bude jasno. Teploty se přes den dostanou mezi -5 až -1 stupeň.

Stejně tak v úterý bude zataženo, místy slabé sněžení a mrznoucí mlhy. Jen ojediněle by mohlo být jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -5 až -10 stupňů, při vyjasnění na -14. Přes den budou mezi -5 až -1 stupněm.

Ve stejném trendu bude počasí pokračovat i v dalších dnech. Ve středu i ve čtvrtek se opět očekává spíš zataženo nízkou oblačností a jen mísyt slunečno. Teploty se přes den držet mezi -4 stupni až 0. V noci budou klesat na zhruba -10. Při zmenšené oblačnosti by ale mohly klesta i o něco níž.

V pátek by mělo být už jasno nebo polojasno, i tak se ale může dál místy udržet zataženo nízkou oblačností. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -10 až -15 stupňů, při mlze nebo nízké oblačnosti budou kolem -8. Nejvyšší denní se budou pohybovat mezi -2 až +2 stupni, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem -5.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Jasno až polojasno. Místy zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -11 až -16 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +4 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem -4 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24