Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Planá je plná barevných srdíček - FOTKY!

11.06.2020 13:04

Už kolem dvou stovek barevných srdcí můžete vidět v Plané na Tachovsku. Lidé jejich prostřednictvím děkují všem, kteří pomáhali v době nouzového stavu. Srdíčka stále přibývají.

Petra T.

Město Planá se rozhodlo poděkovat všem, kteří se podíleli na pomoci ostatním lidem v době koronavirové krize. Jeho vedení i zaměstnanci hledali způsob, kterým by dík nejlépe vyjádřili, a nakonec vyhrál návrh vedoucí kulturního odboru Petry Tomáškové, který nese pracovní název Planá děkuje srdcem.

"Nejdříve jsme ve spolupráci s redakční radou Plánského měsíčníku do dubnového čísla nechali vložit důležité kontakty i povzbudivá slova. Pak jsme ho společně s paní starostkou Martinou Němečkovou a panem místostarostou Pavlem Nutilem rozvezli po celé Plané. Byly tam i důležité věci, jako jsou třeba otevírací doby obchodů a služeb," vysvětlila Petra Tomášková.

V Plané se mimo jiné vyráběly roušky, dobrovolníci zajišťovali nákupy. Do pomoci se nezapojili jen záchranáři, ale i prodavači, popeláři a lidé dalších profesí. A právě pro ně jsou teď ve městě na různých místech srdíčka. "Poděkování není nikdy dost! A tak začala výroba srdcí, malovaných, papírových či z překližky. Zapojila se spousta lidí i dětí, srdce jsou vyvěšená na mnoha místech města, na plotech, u domů, obchodů, na různých plochách a jejich počet stále narůstá," vysvětlila Petra Tomášková, s tím, že každý se stále může připojit.

Foto: Martina Sihelská

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT