Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zahrada se může přes léto stát druhým domovem. Jak na to?

06.06.2024 16:30

Kdo má to štěstí, že má kolem rodinného domu zahradu, případně vlastní chatu, chalupu nebo prostě jen má místo v zahrádkářské kolonii, ten si může v létě užívat venkovní pobyt na vlastním pozemku. Jak zahradu využít opravdu naplno? Poradíme vám.

hezkystin.cz_qap.cz_Zahrada se muze pres leto stat druhym domovem. Jak na to

Chce to přístřešek

Chcete-li na zahradě trávit přes léto maximum času, bez jedné věci se neobejdete. Jde o přístřešek, který vás a hlavně vaše vybavení ochrání během deštivého počasí. Kromě toho je dobré mít se kam schovat přes sluníčkem. Variant, jak přístřešek realizovat, je hned několik.

Praktická je například zastřešená terasa navazující na obývací pokoj domu. Vedle toho se může hodit zastřešená pergola nebo rovnou zahradní altán.

Plnohodnotná kuchyně pod altánem

Právě zahradní altán je skvělým místem pro vybudování plnohodnotné zahradní kuchyně. Nejde zdaleka jen o gril, na zahradě vám skvěle poslouží lednice, vhod přijde i dřez nebo třeba plynový sporák a trouba. Zapomenout byste neměli na prostornou pracovní desku a úložné prostory. Konkrétní výbava ale závisí na tom, jaké pokrmy byste chtěli na zahradě připravovat. Pamatujte na to, že byste měli používat odolné materiály a spotřebiče, které přežijí i zvýšenou vlhkost nebo zimní mrazy.

Vedle kuchyně samozřejmě nesmíte zapomenout také na to, kde budete pokrmy konzumovat. A tak si vyhraďte místo na velký jídelní stůl. Zvolte spíše lehčí stůl, který snadno přendáte. Byla by škoda nevyužít možnosti stolovat přímo pod širým nebem. Střechu využijte za počasí deštivého.

Pohodlné posezení na terase

Na zahradě byste si měli vybudovat i zázemí, na kterém si vychutnáte kávu, přečtete zajímavou knihu, nebo se budete bavit s rodinou a přáteli. Pro tyto účely je nejlepší vybudovat místo v bezprostřední blízkosti domu. Může jít buď o zastřešenou terasu, nebo například místo zastínění pergolou či markýzou.

Chybět nesmí pohodlná pohovka, křesílka či lehátka a odkládací stolečky. Kdo pracuje na počítači, toho může lákat také umístění psacího stolu. Práce z domova ze zahrady je snem mnoha lidí. Oproti práci v kanceláři jde o nesrovnatelně příjemnější prostředí.

Troufnete si na zahradě přespat?

Chcete-li venku přes léto trávit opravdu veškerý svůj čas, můžete zde také přenocovat. Někdo si troufne na spánek pod širákem, další si možná postaví stan. Lidé, kteří přece jen mají rádi určité pohodlí, si mohou umístit postel do zmíněné zastřešené terasy nebo do altánu. V každém případě půjde o zajímavý zážitek, který lze každému jedině doporučit.

Věnujte se svým koníčkům

Na zahradě se přes den můžete věnovat i svým koníčkům. Někdo rád zahradničí – pro tento koníček je ostatně zahradě stvořena – věnovat se ale můžete i kutilství či rekreačním sportům.

 

Foto: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/238385/

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT