QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V olympijském parku se potkáte s bývalými i současnými olympioniky

08.08.2016 19:05

V parku pod Pazou probíhá až do 21. srpna Olympijský park Plzeň. I tady se můžete setkat s olympijskými sportovci i některými sportovními hvězdami, které mají doma olympijskou medaili.

DOL_1777

Doprovodný program v plzeňském olympijském parku nabízí rozhovory s bývalými i současnými plzeňskými olympioniky.

Nebudou mezi nimi chybět olympijští vítězové ve střelbě Jan Kůrka (Mexiko 1968) a Miroslav Varga (Soul 1988), držitelé stříbrných olympijských medailí Bohuslav Ebermann (lední hokej, Innsbruck 1976), Vladimír Jarý a Vladimír Haber (házená, Mnichov 1972) i majitelé bronzových medailí Vladimír Bednář (lední hokej, Sapporo 1972), Alipi Kostadinov (silniční cyklistika, Moskva 1980) i další úspěšní olympionici – volejbalistka Věra Štruncová, cyklista Pavel Kondr, střelec Petr Kovařík, atleti Marcela Neckářová a Jiří Mužík, triatlonista Přemysl Švarc, házenkáři Michal Tonar, Martin Šetlík a Roman Bečvář a v jednání je účast například Barbory Kodedové, která bude reprezentovat Česko na olympijských hrách v Rio de Janeiro.

Sportovní osobnosti mají v Olympijském parku Plzeň naplánované vždy v podvečer půlhodinové povídání, někteří z nich budou spolukomentovat noční přímé přenosy z olympijského zápolení.

Na fotografie ze zahájení olympijského parku v Plzni se můžete podívat zde.

Olympijský park nabídne v úterý 9. srpna autogramiádu fotbalistů i besedy s osobnostmi

Autogramiáda hráčů FC Viktoria Plzeň bude od 16 hodin, podpisy mohou lidé získat od plzeňského záložníka Františka Rajtorala a obránce Aleše Matějů, vystaven bude také vítězný pohár z nejvyšší české ligy.

V rámci akce nazvané Osobnost olympijského parku s ČRo Plzeň to bude od 17:30 při povídání s plzeňským triatlonistou Přemyslem Švarcem a také s atletem, mnohonásobným mistrem republiky a držitelem řady mezinárodních medailí, Jiřím Mužíkem. 

A nebude chybět ani kulturní program. Zahraje uskupení Body Band Plzeň, a to od 18:30 a od 20:25 kapela X-Cover.

 

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT