Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nový Albert na Vinicích chystá otevření! Stavba trvala jen tři měsíce! AKTUÁLNÍ FOTKY!

15.11.2013 13:15

Hypermarket na plzeňských Vinicích se otevře ještě dřív, než se předpokládalo. Původně se slibovalo, že lidé v něm budou moct nakupovat o Vánocích. Otevření se chystá ale už na příští středu 20.listopadu!

O nový obchod v Plzni na Vinicích lidé žádali v peticích. Otevře se 20.11.2013.
O nový obchod v Plzni na Vinicích lidé žádali v peticích. Otevře se 20.11.2013. O nový obchod v Plzni na Vinicích lidé žádali v peticích. Otevře se 20.11.2013. O nový obchod v Plzni na Vinicích lidé žádali v peticích. Otevře se 20.11.2013. O nový obchod v Plzni na Vinicích lidé žádali v peticích. Otevře se 20.11.2013. O nový obchod v Plzni na Vinicích lidé žádali v peticích. Otevře se 20.11.2013. O nový obchod v Plzni na Vinicích lidé žádali v peticích. Otevře se 20.11.2013. O nový obchod v Plzni na Vinicích lidé žádali v peticích. Otevře se 20.11.2013. O nový obchod v Plzni na Vinicích lidé žádali v peticích. Otevře se 20.11.2013.

Skutečně už jen poslední finišující práce probíhají aktuálně v novém hypermarketu na plzeňských Vinicích a v jeho okolí. Už v uplynulých dnech se obchod zavážel zbožím a lidem se poprvé otevře ve středu 20.listopadu ráno. O obchod usilovali tamní obyvatelé dlouhé roky.

Vinice jako jedno z plzeňských sídlišť se dlouhou dobu potýkalo s nedostatkem obchodů. I když menší obchůdky mezi paneláky jsou a funguje také větší obchod hned na začátku sídliště, lidé si stěžovali, že nemají, kde pořádně nakoupit. "Na náš obvod došlo i několik petic, ve kterých lidé žádali o stavbu nového obchodu," potvrdil QAPu před časem místostarosta prvního městského obvodu Vladimír Tichý.

Nakonec to skutečně klaplo a na začátku letošního srpna se poprvé začalo s terénními úpravami. Společnost Inter Cora získala pozemky u křižovatky Brněnská Na Chmelnicích a začalo se stavět. Samotná stavba přitom byla téměř rekordní. Po zhruba třech měsících vyrostl samotný objekt a aktuálně už se obchod plní zbožím.

"Ve středu ráno se obchod otevře pro zákazníky," potvrdil QAPu Zdeněk Vochoc ze společnosti Inter Cora. Právě on v průběhu stavby sliboval, že zákazníci si nákupy v novém hypermarketu užijí už na Vánoce. Stihlo se to o něco dřív. Společnost zároveň splnila i podmínku obvodu a vystavěla celkem víc jak stovku nových parkovacích míst. Část z nich nahradila ta místa, která zanikla stavbou, a část z nich vznikla úplně nových. "Postavili jsme jedno samostatné parkoviště s celkem 25 místy, pak v Hodonínské ulici dalších 39 stání a obchod má kapacitu 50 parkovacích míst pro zákazníky," vypočítává nárůst parkovacích ploch Zdeněk Vochoc.

Podívejte se na reportáž s fotogalerií, jak vypadala stavba před necelým měsícem. Během posledních týdnů se holá stavba proměnila na skutečný obchod a stihlo se dostavět i parkoviště pro zákazníky. 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT