Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O Vánocích navštivte psí útulek v Plzni!

22.12.2011 13:41

Chcete udělat někomu radost o vánočních svátcích? Navštivte psí útulek v Plzni. Pokud nechcete pod stromeček právě pejska, můžete nabídnout třeba piškoty či finanční pomoc.

útulek psů Plzeň

Chcete pod stromeček pořídit milého pejska nebo alespoň podarovat potřebné? Pak vyražte do útulku pro opuštěné pejsky, který najdete na Borských polích místo bývalé Valchy.

Psí útulek na Borských polích patří k největším u nás. Má kapacitu 130 psů. Měsíčně tady přijmou zhruba 50 - 60 nalezených pejsků. Pro mnohé nalezence si naštěstí ale přichází majitelé. "V současné době zde máme 115 pejsků z kapacity 130," řekl QAPu Martin Kuna z Ligy na ochranu zvířat, jež útulek provozuje. "Nejvíc plno jsme měli na podzim letošního roku. Bylo tady přes 130 psů."

Jak potěšit pejsky na Vánoce (a nejen na Vánoce)?

V čase Vánoc rádi uděláme něco, co potěší jiného. Proč nezajít do útulku a pomoci právě tady? V časech svátečních můžete po celý týden od pondělka 26. do pátku 30. prosince denně od 14 do 16:30 přijít a podpořit útulek pro opuštěná zvířata. Jinak je tady otevřeno úterý - pátek 14 - 16:30.

Jak můžete pomoci QAPu vysvětlil Martin Kuna. "Samozřejmě jsme rádi za jakoukoli podporu od lidí, ale nejlepším darem, ne jen pro nás, je, když si návštěvník od nás odvede některého pejska," vysvětluje Kuna s tím, že takovou věc je ale třeba promyslet a pořádně do důsledku. "Pokud někdo pejska už má a chce "jen" pomoci, rádi přijmeme finanční dar," doporučuje s tím, že útulek má veřejnou sbírku pod dohledem Krajského úřadu Plzeňského kraje. Peníze totiž útulek zužitkuje lépe než vy sami. Má leckde různé slevy apod takže leckde ušetří, narozdíl od vás, když půjdete koupit pytel granulí do obchodu. Na dar vám samozřejmě útulek může vystavit darovací smlouvu.

"Z jídla bychom teď nejvíce potřebovali piškoty, ať klasické dětské nebo přímo psí," myslí si Martin Kuna.

Další možnou pomocí je venčení psa

Pokud máte opravdu zájem pomoci útulku, můžete pravidelně chodit venčit některé pejsky. Není to ale jen tak, přijít, vzít si psa a jít. Dříve se leckde praktikovalo venčení oproti občance. Nyní to už nejde. "Kdo by chtěl pravidelně venčit pejska, musí se stát členem Ligy na ochranu zvířat. Ale to není nic náročného, ani finančně ani časově," vysvětluje Martin Kuna. Stačí, když přijdete do útulku, zaregistrujete se a zaplatíte základní poplatek. Podpisem pak potvrdíte bezpečnostní pravidla venčení a je to. Můžete se pak už jen věnovat pejskům.

Pokud se chcete podívat na aktuální nabídku pejsků, čtěte zde. O útulku víc najdete na jeho webových stránkách.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství