Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Rekonstrukce ve Stodské nemocnice pokračuje! Po víkendu se omezí provoz tří oddělení

28.02.2015 19:39

Porodnice, ale také chirurgie a postupně i dětské oddělení Stodské nemocnice se už po víkendu dočkají omezení provozu. Rekonstrukce v areálu pokračuje. Omezení skončí v květnu.

Qap

Ve Stdoské nemocnici už po víkendu začne druhá etapa rekonstrukce operačního traktu a vzduchotechniky. Pro pacienty to bude znamenat především omezení provozu, a to hned tří oddělení. Hned od pondělí 2. března dojde na chirurgii a gynekologii s porodnicí, následovat bude dětské oddělení.

Rekonstrukce začala v nemocnici v prosinci. Práce zatím probíhaly jen na chirurgických operačních sálech. Od pondělí se ale přesunou také do gynekologické a porodnické části. "Znamená to, že se od 2. března uzavře porodnice a pozastaví se takzvané velké gynekologické i chirurgické operace a to včetně akutních. Provádět se bude jen malá operativa v zákrokových sálech, které jsou v jiných částech nemocnice," říká mluvčí Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

"V pondělí všechny sály včetně porodních uzavřeme a začne jejich úplná obnova. Nové porodní sály se zprovozní v druhé polovině dubna. Nabídnou lékařům, porodním asistentkám a hlavně také rodičkám daleko větší komfort,“ říká primář oddělení Jakub Mach s tím, že rodičky jsou připraveny přijmout například porodnice v Domažlicích a Rokycanech.

K dalšímu omezení dojde od následujícího týdne, tedy od 9. března. Nemocnice pozastaví provoz lůžek chirurgie, gynekologie a rovněž pediatrie a také dětské pohotovosti. "Tím, že nemůžeme dělat operace, se lůžka stejně vylidní. V pokojích a rovněž v některých ambulancích tak provedeme potřebné úpravy, které nelze dělat za provozu. Na pokojích třeba natřeme zárubně dveří, některé dveře vyměníme a vymalujeme. V ambulancích to bude podobné plus nahradíme některé prosklené stěny sádrokartony. S výjimkou dětské pohotovosti se ale provoz ambulancí omezovat nebude,“ popisuje ředitel nemocnice Alan Sutnar.

Plánovaný harmonogram omezení a úprav

2. března - zahájení rekonstrukce gynekologických a porodních sálů v 1. NP (uzavřena porodnice, nedělají se žádné velké chirurgické ani gynekologické operace, malé jen v zákrokových sálech v jiné části objektu)

9. března - zahájení provozních úprav v lůžkovém traktu a vybraných ordinacích (uzavřena hospitalizační část chirurgického, gynekologicko-porodnického a dětského oddělení včetně dětské pohotovosti)

druhá polovina března - zprovoznění nových chirurgických sálů v 2. NP, lůžkových částí a dětské pohotovosti (obnoveny velké chirurgické a gynekologické operace, obnoveny hospitalizace)

druhá polovina dubna - zprovoznění nových porodních sálů v 1. NP (obnoven provoz porodnice)

květen – konec omezení - zprovoznění nových gynekologických operačních sálů v 1. NP (gynekologická operativa se přesune z chirurgických sálů do vlastních prostor, plně obnovena plánovaná operativa obou odborností)

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT